In de populaire wijk het Bergkwartier in Amersfoort, op de plek van de voormalige Kimman garage, heeft Schipper Bosch 8 luxueuze twee-onder-een-kapvilla’s ontwikkelt. De ruime woningen, ontworpen door ZECC architecten, liggen centraal in Amersfoort middenin het groen: vlakbij het bos, de binnenstad, het station, sportvelden én de dierentuin. Deze exclusieve, kleinschalige ontwikkeling van acht ruime twee-onder-één kapvilla’s vormt een heerlijke woon-, leef- en speelplek omgeven door groen. Het wijkje is door middel van het hofje zeer sfeervol opgezet, met mooi gelegen kavels en zeer royale woningen met een gebruiksoppervlakte van 277m² en een inhoud van maar liefst 940m³! De woningen kenmerken zich door traditionele architectuur met een moderne twist: bakstenen gevels, daken van keramische leien en strakke diepe raamopeningen.

Door de bescheiden omvang van het project, de locatie en de keuze voor het type architectuur – dat qua ontwerp helemaal past bij de bosrijke omgeving – heeft de Monnickenhof een unieke en exclusieve uitstraling. Een villawijk waar woongenot en geborgenheid voorop staan! De woningen worden gerealiseerd door de Amersfoortse bouwonderneming Van Bekkum en worden naar verwachting aan het begin van de zomer in 2018 opgeleverd. De woningen hebben een verkoopprijs vanaf €760.000 v.o.n.

De Monnickenhof voorziet in alle behoeftes. Zo liggen de woningen op steenworp afstand van het bos en de duinen, maar is ook de reuring van de stad vlakbij. In en om het Bergkwartier vindt u volop voorzieningen, zoals scholen, kinderdagverblijven en sportaccomodaties. Daarnaast heeft het een goede verbinding met het station, de A28 en overige rondwegen.

Het ontwerp van de woningen sluit aan bij de bosrijke omgeving waarin de woningen gebouwd zijn. De woningen worden omringd door het groen en zijn diagonaal gespiegeld, waardoor er een rustig en besloten hofje middenin de wijk is gekomen.

De nieuwe ontsluiting die gemeente Amersfoort creëert, door het aanpakken van de Barchman Wuytierslaan, zorgt ervoor dat wonen op Monnickenhof nog plezieriger wordt. Door deze ontsluiting wordt de weg die voor en naast het project loopt alleen gebruikt voor bestemmingsverkeer en zal de verkeersdrukte vrijwel nihil zijn. Meer informatie over de nieuwe situatie vindt u op de website van gemeente Amersfoort: amersfoort.nl/project/westelijke-ontsluiting.htm

De Monnickenhof: 8 luxe twee-onder één- kapvilla’s aan een besloten en kindvriendelijk hofje waar je volop in het “groen” woont op 10 fiets minuten van het centrum! Voor meer info kijk tevens eens op monnickenhof.nl