Hier wil je wonen! Soms mogen we een woning aanbieden waar alles samenkomt. Niet alleen vanwege de super aantrekkelijke ligging in het centrum van Amersfoort maar zeker ook vanwege de uitstraling van dit herenhuis. De afgelopen jaren is het huis volledig aangepakt, je kunt er zo in! Dit soort unieke locaties kom je maar zelden tegen. En als je ze tegen komt, staan ze vaak niet te koop. Dit herenhuis is gebouwd omstreeks 1570 en staat te boek als Rijksmonument. Aan de voorzijde woon je aan een zeer sfeervol straatje, aan de achterzijde bevindt zich de zonnige tuin aan het water. Na je werk een stukje varen over de Amersfoortse grachten, hier kan het!

De Breestraat te Amersfoort is rustig gelegen in het historische centrum van Amersfoort. Natuurlijk op loop afstand van alle belangrijke voorzieningen zoals: het station, het stadscentrum met goede winkel & horeca voorzieningen, (muziek)scholen, musea en culturele wandelroutes. Even een hapje eten aan de Krommestraat, op zaterdag bloemen of vers brood halen op de markt, het kan allemaal. Stel je voor: in nog geen 2 minuten haal je een heerlijk kopje koffie bij Coffee Corazon!

De indeling is als volgt: de entree, trapkast en toilet, toegang tot de strakke keuken welke is uitgerust van alle apparatuur waaronder een koelkast, 4-pits gascomfort, vriezer en een composieten werkblad. De woonkamer met eiken vloer en open haard, bevindt zich aan de achterzijde van de woning met uitzicht over de tuin én de gracht.
Verdieping 1: overloop, 2 ruime slaapkamers en de in 2006 vernieuwde badkamer met wit/grijze tegels, ligbad, vrijhangend toilet en wastafel.
Verdieping 2: deze verdieping is in 2008 volledig gerenoveerd en geïsoleerd waarbij de oude balken allemaal nog in het zicht zijn gelaten. Hier bevinden zich twee slaapkamers en de 2e badkamer (2009) met douche, wastafel en toilet. De wasmachine/droger kast is vanuit de overloop bereikbaar evenals de grote bergvliering waar ook de cv ketel opstelling is.

De woning is voorzien van een fraai aangelegde tuin (door ’t Mulligen) met top zonligging en een prachtig uitzicht over de grachten van Amersfoort. Kom kijken, we laten je dit heel graag zien!

NB: Deze straat ontleent zijn naam aan het feit dat zij breder is dan de andere straten die aan de binnenzijde van de eerste stadsmuur lopen. Het gedeelte tussen Paternosterstraat en Lieve Vrouwekerkhof heette oorspronkelijk Onze Lieve Vrouwestraat (zie bij Krankeledenstraat). De naam wordt in de bronnen aangetroffen vanaf 1536.

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl