Bijzonder aan dit in 1933 gebouwde helft van dubbel herenhuis (ruim 1.000 m3) is dat het oorspronkelijke karakter (‘Amsterdamse school’), met veel glas-in-lood ramen en houten vakwerkplafonds, volledig behouden is gebleven. Recente verbouwingen zijn in stijl uitgevoerd: een woonkeuken van Paul van der Kooij, een grote, luxe badkamer en een extra badkamer op de tweede woonverdieping. In de woonkamer en suite (ca. 50 m²) is een natuurstenen openhaard aangelegd die het sfeervolle karakter van deze woning completeert. Niet in de laatste plaats 4 grote slaapkamers, 2 werkkamers en veel bergruimte, waaronder een kelder. Gelegen in het aantrekkelijke Bergkwartier direct nabij NS hoofdstation, scholen, sportvelden en uitvalswegen.

Indeling: entree, royale hal met toiletruimte en toegang tot de kelder, woonkamer en suite met openhaard, werkkamer, woonkeuken met veel kastruimte, moderne inbouwapparatuur en voldoende ruimte voor een grote eettafel.

1e verdieping: ruime overloop, masterbedroom met balkon, 2e ruime slaapkamer, vergrootte badkamer v.v. ligbad, toilet, vaste wastafel en douche, werkkamer met balkon, inloopkast.

2e verdieping: overloop, 2 royale slaapkamers, waarvan één met toegang tot vide, 2e badkamer met wastafel, toilet en douche en een was- en droogruimte.

Het perceel is ruim 900 m² groot, met een mooie tuin en meerdere terrassen, waar altijd wel een plekje in de zon te vinden is. Aan de voorzijde bevindt zich de oprit met plek voor 2 auto’s.

Maak vrijblijvend een afspraak voor bezichtiging, we laten deze monumentale en sfeervolle woning graag zien!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl

NB: Jonkheer Jan Willem Antonie Barchman Wuytiers, 1847-1926, was burgemeester van Amersfoort van 1901-1912. Oorspronkelijk was voorgesteld deze straat de naam Birkhovenweg te geven.