Een verrassend landelijk stukje Nederland en een unieke kans voor wie nu in Hoogland-West wil wonen! Zo kan de ligging van deze rietgedekte woonboerderij stammende uit 1666 het best omschreven worden. Verrassend omdat het echt een mooie locatie betreft, omgeven door landerijen, weidsheid, vrijheid en privacy. Daarnaast ook verrassend omdat het op zeer korte afstand van het stadse Amersfoort met al zijn voorzieningen is gelegen maar ook het gemoedelijk Hoogland ligt op steenworp afstand. De golfbaan Hoogland West ligt op 10 minuten lopen maar ook Soest is goed bereikbaar, via de fietsbrug.

Aan een slingerend weggetje langs het groene Hoogland West ligt deze vrijstaande woning. De boerderij staat op een mooi perceel van maarliefst 4.300m².

Met zowel voor als achter een prachtig wijds uitzicht over de landerijen kunt u hier heerlijk genieten van het buitenleven. De boerderij is mooi op de kavel gelegen. Achter de woning staat een grote oude veeschuur en een grote vernieuwde schuur welke is voorzien van alle aansluitingen. Dit zou zeker ook als hobby/werkruimte gebruikt kunnen worden.

Het woonoppervlak van deze woning bedraagt ca. 142m met de mogelijkheid om dit met ruim 100m2 te vergroten door de deel erbij te betrekken. De inhoud bedraagt ruim 1500m3 en de bijgebouwen hebben een gezamenlijk oppervlak van circa 600m2.

De begane grond is als volgt ingedeeld: zoals gebruikelijk in deze omgeving komt u de woning binnen via de zijentree. U stapt via de hal de woonkamer binnen evenals de dichte keuken welke is voorzien van diverse inbouwapparatuur (2005). Vanuit de keuken is de kelder (stahoogte) bereikbaar en heeft een afmeting van circa 3×2.5 mtr. Verder zijn er twee slaapkamers, een bijkeuken met de wasmachineaansluiting, c.v. kast (Intergas combi 2010), badkamer met ligbad, douche wastafel aanwezig alsmede een separaat toilet. Ook de originele deel is van binnenuit bereikbaar, het spant, de raampjes en de dubbele deuren zijn allen nog aanwezig! Deze ruimte is geschikt voor diverse doeleinden maar kan ook bij de woning worden betrokken, dit geldt ook voor de grote ingebouwde zolder welke vanuit hier bereikbaar is.

Verdieping: op de verdieping zijn 2 slaapkamers aanwezig en een overloop met een oude nog aanwezige rookkast. Ook de bergvliering is vanuit de overloop bereikbaar.

De woning maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan BuitengebiedWest en is in het gemeentelijke register opgenomen als Cultuurhistorisch van enige waarde.

Nieuwsgierig? We laten het u graag zien!

NB: Zeldertseweg: de ontginning Zeldert dateert uit de twaalfde eeuw; de naam daarvan gaat terug op de kreek Zeldrecht die ten noorden en oosten van het gebied stroomde

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl