Op een fraaie locatie in het Bergkwartier bevindt zich deze goed onderhouden 2/1 kapwoning uit 1927. Gelegen direct nabij NS hoofdstation en scholen, niet ver van centrum en uitvalswegen. Achter de charmante gevel gaat meer ruimte schuil dan wellicht in eerste instantie zou worden vermoed. Zo is de totale woonoppervlakte 175 m² en inhoud 600 m³. Zowel aan de voor- als aan de achterzijde geeft de vrije ligging gecombineerd met het groen een gevoel van privacy. De achterzijde wordt begrensd door een groen blijvende zone met bomen en struiken. Naast de moderne voorzieningen zijn er diverse details bewaard gebleven, zoals twee fraaie schouwen, woonkamer-en-suite en versieringen in het houtwerk. Nieuwsgierig? Kijken mag!

Indeling: overdekte entree, ruime hal met trapopgang, toiletruimte met vrijhangend closet (2004) en toegang tot de royale kelder. De woonkamer is verdeeld in een voorkamer met schouw en kenmerkende erker, achterkamer met schouw en open serre voorzien van openslaande deuren naar de tuin. Gesloten keuken met deels nieuwe Bosch inbouwapparatuur.

1e verdieping: overloop, ruime slaapkamer aan de achterzijde met openslaande deuren naar het balkon, ruime slaapkamer met vaste kastruimte en 3e slaapkamer welke nu in gebruik is als werkruimte. De badkamer is in 2004 vernieuwd en voorzien van dubbele wastafel, ligbad en 2e toilet.

2e verdieping: voorzolder met ruimte voor plaatsen van 2e badkamer, bergruimte, toegang tot 2 goed bemeten slaapkamers waarvan één met dakkapel en één met topgevel.

Het geheel is goed onderhouden en grotendeels v.v. isolerende beglazing. Recent zijn het pannendak, de dakbedekking van de serre en de goten vernieuwd.

De besloten verzorgde tuin op het westen is maar liefst 27 meter diep en 10 meter breed. Hier bevindt zich een houten berging en een zonneterras aan huis. De tuin is bereikbaar middels een achterom. De Heinsiuslaan is een rustige laan. In dit gedeelte van de laan is geen doorgaand autoverkeer mogelijk, het station ligt op 2 minuten loopafstand.

Kortom, een complete woning op een aantrekkelijk locatie.

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl.

NB: Anthonie Heinsius, 1641-1720, Nederlands staatsman, werd 1679 pensionaris van Delft; van 1689 tot zijn dood raadpensionaris van Holland. Als zodanig heeft hij een grote rol gespeeld in de Europese politiek. Zijn scherpe verstand, diplomatieke tact, werkkracht en onkreukbaarheid werden geroemd.