"La Cabane" Stijlvol wonen aan een mooie groene laan binnen het Amersfoortse "Bergkwartier" in een zeer goed onderhouden villa naar een ontwerp van architect Arjen Witteveen, centraal gelegen en omgeven door een karakteristieke bosrijke omgeving. De villa is oorspronkelijk gebouwd in 1960 en in 2007 volledig en op een haast onnavolgbare wijze, naar een ontwerp van Ulrike van Schagen, gerenoveerd en vergroot met een spectaculaire glazen aanbouw, waarbij hoogwaardige materialen zijn gebruikt. Ook het ontwerp van het tuinhuis met de grote veranda en buitenhaard zijn van haar hand. De villa staat op een ruim perceel van maar liefst 815m2.

Verschillende terrassen bieden de mogelijkheid om gedurende de dag zowel zon als schaduw op te zoeken. Het perceel is geheel omheind met aan de voorzijde een bijpassende ommuring en biedt optimale privacy.

In eerste instantie een misschien wat onopvallend huis daar aan de Meester Th. Heemskerklaan 61 maar wie goed kijkt ziet een geweldige villa die veel groter is dan je in eerste instantie zou vermoeden. Het is met veel gevoel voor stijl gerenoveerd en uitgebreid maar ook bouwkundig verkeerd het in een uitmuntende staat van onderhoud.

Aan de straatzijde bevindt zich de oprit met ruimte genoeg om meerdere auto’s te parkeren. De bebouwing bestaat uit een riante villa, met een bijpassende ommuring en bijgebouw met overkapping waar het heerlijk rustig toeven is. Kortom: genieten midden van de natuur en de rust midden in het Bergkwartier!

De speelse indeling voorziet in een groot aantal afzonderlijke plekken om te zitten, te tafelen, TV te kijken, te werken of mensen te ontvangen. De indeling laat zich haast niet beschrijven, dit moet u met eigen ogen komen bekijken! Entree, hal met voorportaal en garderobe nis, werkkamer, woonkamer met open haard en op een verdiept niveau de eetkamer met doorloop naar zowel de geweldige glazen uitbouw aan de achterzijde en de keuken welke over alle nodige apparatuur beschikt en een werkeiland. Vanuit de glazen uitbouw geeft de schuifpui toegang tot de fraai aangelegde tuin met terrassen, veel groen en privacy. Hier kun je in alle rust en geborgenheid genieten van de omgeving en het uitzicht op de villa!

Via de bijzondere glazen trappen komen we op de slaapverdiepingen, waar de slaapkamers allen zeer sfeervol zijn ingericht en allen hun eigen karakter hebben. Er is een mooie en natuurlijke balans gevonden die we maar zelden tegenkomen tussen de oude kenmerken en de nieuwe voorzieningen. Op de verdiepingen zijn er in totaal 4 slaapkamers aanwezig, twee zeer stijlvolle en luxe uitgevoerde badkamers, de nodige bergruimte en de technische ruimte.

Algemeen: de woning is uitgerust met een zonneboiler, zonnecollectoren, wtw installatie en is zeer goed geïsoleerd tevens er is een centraal stofzuig systeem en waskoker geïntegreerd en zijn er maarliefst drie (!) haarden aanwezig (open haard, gashaard en buitenhaard).

De woning is ingemeten volgens de NEN 2580 en heeft de volgende kenmerken: 208m² woonoppervlak · circa 700m³ inhoud · 815 m² perceelgrootte ·

kortom, een woning waar u altijd al van heeft gedroomd en welke nu de uwe zou kunnen worden, kom kijken we laten het u graag zien!

NB: Theodorus (Theo) Heemskerk (Amsterdam, 20 juli 1852 – Utrecht, 12 juni 1932) was van 1908 tot 1913 namens de ARP minister van Binnenlandse Zaken en voorzitter van de ministerraad. Heemskerk is onder meer de grondlegger van de herziene Armenwet (1912) en van de Vaccinatiewet (1911). Ook was hij bepalend in de discussie over grensbewaking en wapenbezit.

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl