Een uniek eigentijds ontwerp in een jaren-30 woning! Dit is niet zomaar een uitgebouwde jaren ’30 tussenwoning, maar een heel bijzonder en in 2006 door Rolf Bruggink van ZECC architecten ontworpen en compleet verbouwde woning. Niet alledaags, functioneel, sfeervol en heel bijzonder. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke en robuuste materialen zoals beton, hout en staal. Een zeer strak lijnenspel door de hele woning en open ruimten die allen horizontaal en verticaal met elkaar in verbinding staan. Een absolute aanrader voor wie iets anders dan de standaard zoekt, we laten het je graag zien!

De Dollardstraat wordt de mooiste straat binnen de Rivierenbuurt (Soesterkwartier) genoemd. Een prettige buurt met mensen die er al tientallen jaren wonen, gecombineerd met jonge gezinnen. Bovendien zijn winkels, scholen, het Centraal Station (noord ingang) en de bossen & zwembad van Birkhoven allen op korte afstand te vinden. De stad en het Eemplein zijn met vijf fietsminuten bereikbaar.

De indeling is als volgt: bij binnenkomst kom je in de hal met deur naar het toilet en doorgang naar royale open woonkeuken met een groot kookeiland, voorzien van topkwaliteit inbouwapparatuur van Gaggenau en een volledig RVS werkblad. Voor de liefhebber is er zelfs een ingebouwde koffiemachine aanwezig… De zithoek bevindt zich aan de achterzijde en is heel licht door de grote openslaande deuren (XL!) die geheel uit glas en staal bestaan. Wanneer deuren openstaan vermengen binnen en buiten zich, mede door de betonnen vloer die van binnen naar buiten doorloopt. Beneden bevindt zich ook een afgesloten was- en bergruimte.
In de besloten en zonnige tuin is het heerlijk toeven in alle rust en privacy. Het is een doordacht ontwerp (2012) met strandachtige sfeer, met leuke beplanting, bestrating, zitjes, overdekte bergruimte met een buitendouche en achterom.

Verdieping 1: deze deels open verdieping (vide) is toegankelijk via de bijzondere trap met aan één kant een stalen wand die doorloopt tot boven de tweede etage. Boven aangekomen is van deze verdieping één ruimte gemaakt waar je kunt slapen, douchen en relaxen. Aansluiting voor een bad in de open ruimte is aangelegd in de vloer. Er is een open badkamer gecreëerd met een doucheruimte, dubbel wastafelmeubel en toilet. Via een deur aan de achterzijde is het deel boven de uitbouw bereikbaar, waar je nog een dakterras zou kunnen creëren. Ook op deze verdieping komt het bijzondere lijnenspel en de lichtinval helemaal terug!

Verdieping 2: door de dakkapel aan de voorzijde is er veel licht toetreding op de voorzolder met deur naar de open zolderruimte. In deze goed bemeten kamer met spectaculaire lichtstraat welke volledig in het dakvlak is weggewerkt en een uitbouw aan de buitenkant uitgevoerd in zink is er een heerlijke en rustige ruimte ontstaan. De CV- opstelling (Daalderop HR Combifort 2006) is weggewerkt in een koof en de nodige bergruimte vindt je op de afgesloten vliering.

Kenmerken:
• Bouwjaar 1935;
• Gebruiksoppervlakte 120m²;
• Inhoud 395m³;
• Volledig geïsoleerd en overal voorzien van dubbele beglazing en spouwmuurisolatie
• Gehele begane grondvloer is voorzien van een betonnen vloer met vloerverwarming;

Rolf Brugging van ZECC architectuur is ook ontwerper van ‘zijn’ Zwarte Parel in Rotterdam, hiermee heeft hij de AM NAi prijs gewonnen( prijs voor jonge architecten in Nederland)
De spectaculaire achterpui bestaat geheel uit glas en staal en is ontworpen door Roland Manders van Staalstudio.
De foto’s en de plattegronden geven je een goede indruk maar om de woning echt goed te kunnen beoordelen zou je echt met ons moeten komen kijken, je bent van harte welkom!

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl

NB: De Dollard is een inham van de Noordzee in het grensgebied tussen Duitsland en de Nederlandse provincie Groningen. Het is een plaatselijk zeer sterke verbreding van de rivier de Eems. Het grootste deel van de Dollard is een uitgestrekte zand- en slikvlakte, doorsneden door enkele geulen.