Een kerkgebouw omgetoverd tot een woonhuis met vele mogelijkheden; voor velen een droom… dat kan nu in Amersfoort! Het modernistische verenigingsgebouw uit 1964 naar een ontwerp van F.J. Klokke bevindt zich aan de stadszijde (Stadsring 137) en aan de achterzijde, in een rustige woonstraat (Frederik van Blankenheymstraat 38A), bevindt zich het uit 1913 stammende zeer charmante kerkgebouw met Haagsche School invloeden. Beide gebouwen zijn zowel in- als extern uitstekend onderhouden, de afgelopen jaren is eigenlijk alles al gedaan. Een dergelijke kans komt niet vaak voor en het is zonder meer een van de meest opvallende objecten binnen Amersfoort. Het herbergt nu een prachtige woonruimte met werkruimte aan huis; indien gewenst kent het bestemmingsplan daarbij ook ruimte voor (deels) andere doeleinden zoals zakelijke dienstverlening, maatschappelijke doeleinden, detailhandel etc. Ook dubbele bewoning behoort tot de mogelijkheden. De oprit aan de voorzijde biedt ruimte voor 5 parkeerplaatsen. De combinatie van dit unieke object en dito ligging zorgen voor een geheel dat zijn weerga niet kent.

Bij binnenkomst vanaf de straatzijde via de dubbele kerkdeuren betreed je de entree met garderoberuimte en doorloop naar de woonkeuken met uitzicht op de binnentuin middels de riante ramen op het zuiden. De keuken van Rational (2011) is compleet uitgevoerd met kookeiland, composieten werkblad en diverse Bosch inbouwapparatuur: oven, stoomoven, vaatwasmachine, bordenwarmer en grote koelkast. Bij deze ruime woonkeuken bevindt zich de separate dubbele toiletruimte en bergruimte met wasmachine/droger/vriezer opstelling.

De beide gebouwen zijn met elkaar verbonden en hebben ieder hun eigen uitstraling; ook binnen is er geen twijfel mogelijk, je woont écht in een kerk. Het oude kerkgebouw is verbonden met de woonkeuken; vanuit deze ruimte met zithoek is de buitenberging alsmede de kelder toegankelijk. Deze geeft de nodige bergruimte en de cv combi opstelling bevindt zich hier.

Bij betreding van het oude kerkgebouw ga je terug in de tijd, de kerkgezangen zijn verstomd en de klanken van welluidende preken zijn vervlogen maar de sfeer is absoluut gebleven. Via de mooie glas-in-lood ramen hebben de zonnestralen vrijspel, en zorgen voor een sfeervolle verlichting van de binnenruimte… Het gave schenkelspant, houten dakbeschot, de glas in lood ramen, ventilatiekapellen, de vide, alles is nog aanwezig en verkeert in zeer goede conditie. Zelfs het oorspronkelijke volwassenendoopbad is intact. In deze ruimte ervaar je de volledige hoogte en ruimte van het bouwwerk, waardoor de term woonkamer de lading eigenlijk niet dekt. Onder één van de kerkramen bevindt zich een uitgelezen ruimte voor een zeer royale eettafel, waar het invallend licht zijn steeds wisselend spel op speelt. Een kamerconcert, deelname aan de Amersfoortse kunstkijk route, een kookstudio beginnen, het kan hier allemaal. Werken met uitzicht vanaf de vide over de gehele kerkruimte, ook dat behoort tot de mogelijkheden!

Terug naar het nieuwere (verenigings-)gebouw; via het riante centrale trappenhuis – met ruim vrij uitzicht over tuinen, zijn de twee zeer royaal bemeten (slaap)verdiepingen bereikbaar.
Verdieping 1: overloop met inbouwkasten, badkamer (2011) is uitgevoerd met wastafelmeubel, dubbele regendouche, hoekbad en separaat toilet. De twee slaapkamers zijn ieder ruim en licht. Een aparte inloop kledingruimte is bereikbaar via de brede gang voorzien van werkhoek en inbouwkasten met schuifdeuren.

Verdieping 2: een zee van ruimte; overloop met werkhoek, drie slaapkamers met de grootste kamer over de volle diepte van de woning. Licht en lucht in de ruimte geven deze kamer het gevoel van een loft, met een mooi uitzicht over de stad aan de voorzijde en aan de achterzijde over de omliggende straten. De tweede badkamer is voorzien van een douche, wastafel en toilet.

De tuin op het zuiden is fraai aangelegd met klinkers, leilinden, beukenhagen en plataan en vormt een bijpassend geheel met de gebouwen. Op deze binnenplaats is het heerlijk toeven in volle privacy. Na een grondige buitenrenovatie in 2005 (o.a. nieuwe daken, dubbele beglazing en kozijnen) en volledige binnenrenovatie in 2011 (o.a. nieuwe keuken, badkamer, vloeren, plafonds, binnendeuren, muren, schilderwerk, CV ketel, tuin) en recent schilderwerk buiten (2011 en 2016) is dit bijzondere pand gereed voor haar nieuwe bewoners!

Op loopafstand vind je alle belangrijke voorzieningen zoals het station, het stadscentrum met goede winkel & horeca voorzieningen, (muziek)scholen, musea, en het stadspark Randenbroek is om de hoek te vinden. Stel je voor: in nog geen 5 minuten loop je naar de binnenstad! Even een hapje eten in een van de vele restaurants en op zaterdag bloemen of vers brood halen op de markt, het kan allemaal.

Op zoek naar een unieke kans in een droomhuis met veel mogelijkheden? In Amersfoort, nabij het stadspark en op loopafstand van hartje centrum, bevindt zich zo’n mogelijkheid voor een woning met optimaal wooncomfort waarvan er in de wijde omtrek geen ander te vinden is.

De presentatie geeft een compleet beeld maar om je gedachten te kunnen vormen en een echt goede indruk te krijgen is bezichtigen een must. Kom kijken, we laten het je graag zien!

NB: Stadsring; Tot de jaren vijftig van de vorige eeuw stroomde hier een gracht. De ontwikkeling van Amersfoort en het toenemende verkeer noopten tot het dempen van de gracht. Voor de naam Stadsring werd gekozen omdat die beter aansloot bij het stelsel van wegen buiten de oude binnenstad.
Frederik van Blankenheym; bisschop van Utrecht 1393-1423. Had een conflict met Amersfoort over bisschoppelijke rechten die hem door de stad werden betwist.

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl