Deze fraaie bovenwoning op de 1e en 2e verdieping ligt midden in het centrum met een zonnig dakterras van 19 m² aan de Langegracht. Oorspronkelijk gebouwd rond 1900 en volledig gemoderniseerd met behoud van alle sfeervolle details. Hoge plafonds, gedeeltelijk met ornamenten, de zichtbaar verwerkte originele kapconstructie en de decoratieve trappartij vormen in samenhang met strak gestucte wanden, zwarte eiken vloeren, fraaie deuren een bijzonder aantrekkelijk en onderscheidend woningbeeld. De luxe badkamer en de uit twee componenten bestaande Italiaanse "Boffi" keuken staan garant voor perfect aansluitend wooncomfort. Nieuwsgierig? Kijken mag!

De middeleeuwse binnenstad is opmerkelijk goed bewaard gebleven en beschikt over veel historische bezienswaardigheden, zoals de Muurhuizen, de grachten, de Onze Lieve Vrouwetoren en de Koppelpoort. De gezellige sfeer, de vele horecagelegenheden, het gevarieerde winkelaanbod en de nabijheid van alle belangrijke culturele voorzieningen maken het wonen op deze locatie meer dan compleet!

Het woonhuis heeft een eigen entree aan de voorzijde van dit Gemeentelijk Monument.

Indeling: trapopgang, hal met toiletruimte, sfeervolle L- vormige woonkamer met openslaande deuren naar het zonnige dakterras met zicht op de stadsgracht en Onze Lieve Vrouwetoren. Er is voldoende ruimte om een grote eettafel te plaatsen in de nabijheid van de gesloten keuken. Middels openslaande deuren betreed je deze stijlvolle ruimte. Naast de strakke keukenelementen uit het topsegment van de Italiaanse interieurmarkt zijn hier de originele schouw en een ornamenten plafond. In het werkeiland zijn de inductiekookplaat, de afzuigkap, de spoelbak met Quooker en de vaatwasser gecombineerd. De koffiemachine, koelkast, vriezer, oven en de stoomoven zijn in een aparte, in RVS uitgevoerde, unit verwerkt.

2e verdieping: royale overloop met toegang tot een ruime berging annex wasruimte met de stookopstelling. In de sfeervolle slaapkamer is de originele kapconstructie zichtbaar. Inspirerend is de ruime werkkamer, met een nok hoogte van circa vier meter, ramen aan drie zijden en de in metaal uitgevoerde boekenkast. De luxe badkamer met natuurstenen tegelvloer is uitgerust met een wastafelmeubel, toilet en een royale inloop doucheruimte met stortdouche.

Het geheel is zeer goed onderhouden en makkelijk te betrekken.

Proef de sfeer van de stad vanuit deze fraaie bovenwoning in de leukste winkelstraat van Amersfoort!

De belangrijkste kenmerken zijn:
• 139 m² gebruiksoppervlak
• 19 m² dakterras op Zuid-West
• 476 m³ inhoud
• Hoogwaardige afwerkingniveau
• Fraaie combinatie van modern en authentiek
• Wonen in de historische binnenstad, tussen de 2 ‘torens’
• Een keur aan cultuur en goede uitgaansmogelijkheden
• Mogelijkheid overname parkeerplaats in omgeving

NB: de bouw van de huizen aan deze straat volgde de loop en de vorm van de Langegracht. Aangezien dit water geen recht verloop heeft, ontstond deze straatnaam. In 1367 voor het eerst in de bronnen genoemd, maar uit archeologische vondsten blijkt dat hier al in de dertiende eeuw een weg liep.