Vorstelijk wonen aan het water in een ruim gezinshuis met spectaculaire woonvertrekken aan het water én ruim 90 m² tuin op het zonnige zuidoosten. Deze bijzondere torenwoning, aan een van de grachtjes van de wijk ‘De Laak’ in Vathorst, ligt op nog geen honderd meter afstand het prachtige Laakpark. Dit is, met twee hectare, een van de grootste parken in Amersfoort-Noord: een waar speelparadijs voor uw kinderen. De WII en PlayStation kunnen terug in de kast.

Deze waterwoning is ontworpen om optimaal te genieten van de ruimte in de woning, de zon en het uitzicht over het water. Dit besef van ruimte begint al in de woonkamer en woonkeuken welke beiden maar liefst 7,4 meter breed zijn en in totaal circa 53 m² vloeroppervlak bieden. De woonkeuken, enkele traptreden lager dan de woonkamer, heeft een plafondhoogte van wel vier meter! U waant zich, kokend aan de waterkant, in een balzaal. Het diner kan worden opgediend in de zon, die vanaf drie uur op uw steiger boven het water valt. Door de goede ligging blijft die zon er ook, tot in de late uurtjes, lang nadat de kinderen al naar bed zijn. Drie van de vijf slaapkamers bevinden zich op de eerste verdieping en geven allen toegang tot een balkon. De master bedroom (17,7 m²) aan de tuinzijde heeft zelfs een buitenruimte van 13,5 m² op het zuiden. In uw ochtendjas kunt u, met volledige privacy, genieten van de eerste stralen zon.

INDELING: Entree via eigen tuin met bergschuur op het zuidoosten. Hal met meterkast en toilet gevolgd door riante woonkamer met schuifdeuren naar de tuin en overdekt terras op het zuidoosten. Via enkele traptreden loopt men door naar de woonkeuken aan het water. De woonkeuken is voorzien van grote raampartijen en een schuifpui naar eigen terras op het noordwesten (middag- en avondzon). De keuken heeft een opvallende plafondhoogte van 4,5 meter. Het moderne keukenblok is voorzien van diverse inbouwapparatuur en veel kastruimte.
Eerste verdieping: Overloop, 2 slaapkamers met toegang tot het terras uitkijkend op de tuin, 3e slaapkamer, ruim bemeten badkamer aan waterzijde met ligbad, inloopdouche, wastafel, toilet en fris en modern tegelwerk.
Tweede verdieping: Overloop, twee slaapkamers (aan voor- en achterzijde) en berging met wasmachineaansluiting. Tevens vlizotrap naar de royale vliering met stookopstelling, zonneboiler en aan beide zijden een raam. Geschikt als speelruimte, logeervertrek of als ruime berging.

LOCATIE: Deze bijzondere torenwoning aan het water ligt in De Laak, het ‘Grachtenrijk’ in de Amersfoortse wijk Vathorst. De Laak ligt aan de uiterste rand (gezien vanaf de A1) van Vathorst, tegen de uitgestrekte weilanden. De wijk is geïnspireerd op oude grachtensteden als Haarlem, Delft en Amsterdam. Naast herenhuizen en grachtenpanden treft u in De Laak dan ook veel steigers, vlonders, ruime binnentuinen en brede trottoirs waar kinderen veilig kunnen spelen. In De Laak, op nog geen honderd meter van de woning, ligt tevens een van de grootste stadsparken van Amersfoort: het Laakpark. Met twee hectare een waar speelparadijs voor de jeugd en de grootste achtertuin die u zich wensen kan.

VOORZIENINGEN: In De Laak en directe omgeving vindt u alle voorzieningen die u (of uw gezin) behoeft. Van kinderopvang tot basisscholen en van een moderne nieuwe bibliotheek tot een winkelcentrum met onder vele andere een bakkerij, een reisbureau, een slijterij en de Albert Heijn.

BEREIKBAARHEID: Vanuit uw woning zou u het niet zeggen, maar Vathorst is strategisch gesitueerd in de oksel van de A1 en de A28. Zo zijn Amersfoort, Utrecht en Amsterdam eenvoudig per auto bereikbaar. Vathorst beschikt eveneens over een goed OV-netwerk van bussen en een eigen treinstation. Met 15 tot 20 minuten fietsen staat u ofwel in het bruisende oude centrum van Amersfoort, ofwel in de uitgestrekte landelijke natuur van de Arkemheenpolder bij het Nijkerkernauw.

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl

NB. Gegraven water groter dan een sloot. De naam moet de herinnering levend houden aan de Calveense Wetering die hier vroeger stroomde.