Eindelijk een (hoek)woning met een flinke tuin die de naam "Herenhuis" (1894) weer écht eer aan doet! Amersfoort kent al niet veel straten met woningen gebouwd zo rond de vorige eeuwwisseling. Vanuit deze woning heb je zicht op dit type gave herenhuizen gebouwd in met name de neorenaissancestijl. Vele panden zijn ontworpen door architect W. Salomons en niet voor niets door de gemeente aangemerkt als zowel cultuurhistorisch maar ook stedenbouwkundig van grote betekenis. De straat kent een rijk verleden aan bewoners en middenstanders en bevindt zich op loopafstand van zowel de binnenstad als het station NS maar ook winkels, een supermarkt zijn in de direct omgeving te vinden. Een rondje door het Zocherplantsoen en park Randenbroek met de hond en/of de kinderen? Je woont er praktisch naast!

De indeling is als volgt: entree met vestibule en corridor voorzien van wit marmeren vloer, toilet en trappenhuis, ruime kamer en suite met hoge geornamenteerde plafonds en serre met keukenblokje en trap naar de tuin. Van binnenuit maar ook buitenom is het grote souterrain bereikbaar met wasmachine aansluiting en cv opstelling (Remha Quinta HR combi 2006). Je zou het souterrain ook prima als werkruimte/atelier kunnen gebruiken.

Verdieping 1: ruime overloop, toilet, woonkamer en suite en toegang tot het dakterras met vrij zicht op de achtertuin. De keuken half open keuken is voorzien van diverse apparatuur. Deze verdieping is prima in te richten als slaapverdieping, je kunt er zeker drie creëren.

Verdieping 2: ruime overloop en twee zeer goed bemeten slaapkamers en badkamer (2006) met vrijhangend toilet, inloop douche, wastafel en ligbad.

De heerlijk diepe en zonnige tuin met achterom is grotendeels voorzien van bestrating afgewisseld met mooie beplanting en in 2013 nieuw aangelegd. Alle achtertuinen van de overige woningen zijn vaak even zo diep waardoor er een oase van groen en rust is ontstaan wat je maar zelden zo dicht nabij de binnenstad tegenkomt. Geluiden van het alledaagse en avondlijke leven uit de binnenstad dringen hier niet of nauwelijks door.

De afgelopen jaren zijn er al behoorlijk wat zaken nieuw aangepakt; zo is het schilderwerk in 2013 gedaan, de zij gevel nieuw gevoegd in 2014 en de achtergevel gestukt in 2012 en de dakbedekking van het hoofddak in 2014 vervangen en de serre in 2015. Kortom, bouwkundig hoef je hier niet veel meer te doen, de huidige bewoners heb het de afgelopen 27 jaar goed onderhouden! Zoek je een herenhuis met de bekende hoge raampartijen, fraaie hoge plafonds met stucwerk ornamenten, een centraal trappenhuis, kamer-en suite op de begane grond en de eerste verdieping met de marmeren schouwen en een fors souterrain, je vind het hier.

Kom kijken, we laten het je graag zien!

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl

NB: Arnhemseweg; zo genoemd omdat de straat tenminste vanaf omstreeks 1823 onderdeel was van de straatweg naar Arnhem. Die volgde in Amersfoort het beloop van de eeuwenoude Leusbroeker- of Bavoortseweg, die al ingetekend staat op de kaart van Jacob van Deventer (ca. 1570). In 1823 komt deze weg voor als Nieuwe Straatweg. Daarnaast waren in de negentiende eeuw de volgende namen in gebruik: Straatweg naar Woudenberg, Arnhemmerstraatweg, Arnhemsche Straatweg en Bavoortsche Straatweg. Het gedeelte tussen de huidige Stadsring en ongeveer het tegenwoordige Julianaplein droeg in de tweede helft van de negentiende eeuw de naam Slijkpoortsweg.