Het Soesterkwartier behoorde tot 1850 tot het buitengebied van Amersfoort, gelegen tussen Amersfoort en buurtgemeente Soest. Toen echter in de jaren ’60 en ’70 van de negentiende eeuw twee spoorlijnen werden aangelegd, ontstond er een afgebakend gebied dat in eerste instantie de naam Spoorwijk kreeg. De economische groei, die het spoor en het station met zich meebrachten, droeg in belangrijke mate bij aan het ontstaan en de ontwikkeling van de woonwijk. De laatste jaren vestigen zich steeds meer tweeverdieners en jonge gezinnen in deze gezellige wijk. Het Soesterkwartier is populairder dan ooit!

De Palmstraatbuurt is vooral bijzonder door de manier waarop hij is gesitueerd: rondom twee pleinen, waardoor de straat het karakter heeft van een klein tuindorp. Je hebt er het beste van twee werelden: aan de ene kant het rustige en kindvriendelijke karakter van deze mooie straat straat en aan de andere kant de bruisende binnenstad op loopafstand. Naast een gevarieerd winkelaanbod in het centrum en het Eemplein, zijn ook de bossen, het zwembad en Dierenpark Amersfoort aantrekkelijke extra’s in de buurt.

De Palmstraat is een rustige straat waar alleen bestemmingsverkeer rijdt. Kinderen kunnen er rustig met elkaar spelen op het speciaal aangelegde speelterreintje.

Met de auto ben je binnen een paar minuten op de rondweg van het centraal gelegen Amersfoort en ook het openbaar vervoer in de omgeving is goed georganiseerd; het centraal station ligt op een paar minuten lopen.

De indeling van deze charmante hoekwoning is als volgt: entree, hal met toiletruimte en granitovloer, woonkamer over de gehele diepte van de woning met aan de voorzijde vrij uitzicht op het hofje, uitgebouwde keuken (2016) v.v. diverse inbouwapparatuur, veel kastruimte en een betonnen werkblad. Middels open slaande tuindeuren loop je zo de zonnige en besloten tuin in met stenen berging en achterom. Er is een 2e aangebouwde berging met cv opstelling (Remeha Calenta HR 2010).

Verdieping 1: overloop, 3 goed bemeten slaapkamers met dakkapel en een inloop kastenruimte, keurige badkamer voorzien van inloopdouche, wastafel en wasmachine aansluiting.

Verdieping 2: ruime bergzolder voor de nodige opslag.

De woning is door de jaren heen goed onderhouden, zo is het schilderwerk in 2012 en 2016 gedaan, is de spouwmuur in 2010 geïsoleerd, is het dak gerenoveerd (pannen en panlatten) en EPDM dakbedekking en isolatie. Daarnaast zijn in 2014 ook nog zonnepanelen aangebracht waardoor je hier zeer energiezuinig woont!

Kom kijken, we laten het je graag zien!

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl

NB: Boom uit de Palmenfamilie. Men kent ca. 200 geslachten en ca. 2700 soorten, die voornamelijk voorkomen in tropische en subtropische gebieden. Op het noordelijk halfrond komen in de gematigde streken slechts enkele soorten voor.