Hier wil je wonen! Deze op een unieke en zeer idyllische locatie gelegen stadswoning (rijksmonument) stamt uit circa 1570. Door de ligging tussen de middeleeuwse Muurhuizen, Havik en Groenmarkt kun je de Appelmarkt met recht een "Anton Pieck-locatie" noemen. Het is daarnaast het enige plein in het stadscentrum waar –op een gezellig buurtcafé na- alleen wordt gewoond. Je vindt er geen horeca en winkels op het plein zelf, uiteraard wel direct om de hoek! Kortom: een zeer charmant en eeuwenoud stadshuis op één van de meest bijzondere en intieme pleinen van Amersfoort waar de sfeer direct tastbaar is zodra je het pleintje op rijdt. Het huis heeft een zonnige en heerlijke rustige binnenplaats en dakterras met uitzicht op de tuintjes en middeleeuwse achtergevels van de buurpanden. Aan de voorzijde stap je direct het pleintje op en aan de achterzijde zit je heerlijk in de rust!

Natuurlijk vind je op loop afstand alle belangrijke voorzieningen; goede winkel & horeca voorzieningen, het station NS, (muziek)scholen, musea en culturele wandelroutes. Even een hapje eten aan de Krommestraat, op zaterdag bloemen en verse broodjes halen op de markt, het kan allemaal. Stel je voor: in nog geen 2 minuten haal je een heerlijk kopje koffie bij Coffee Corazon of loop je naar een van de restaurants om de hoek!

De indeling is als volgt: via de verhoogde entree kom je in de hal met toilet en toegang naar het ruime verwarmde souterrain met de wasmachine aansluiting en extra bergruimte. Vanuit de hal kom je in de royale woonkamer en suite van in totaal circa 57m2. De woonkamer aan de voorzijde geeft je een prachtig zicht op de Appelmarkt en de achterkamer grenst aan het charmante binnenplaatsje. De keurige en moderne keuken (2006) is uitgerust met een mooi en robuust eikenhouten werkblad, koel/vries combinatie, 5-pits gascomfort, dubbele oven, magnetron en vaatwasser.

Via de hal bereik je de 1e verdieping met overloop van waar de grote kamer aan de voorzijde bereikbaar is en aan de achterzijde de 2e slaapkamer met extra inloopkast (of te gebruiken als werk/hobby of babykamer). De badkamer is in 2006 vernieuwd en voorzien van een ligbad, wastafel, douche en 2e toilet.

Verdieping 2: deze grote open zolderruimte heeft een nokhoogte van circa 4 meter met een prachtige middeleeuwse kapconstructie geheel in het zicht en twee verhogingen waar je kan slapen of als bergruimte kunt gebruiken. Middels openslaande deuren betreed je het goed bemeten dakterras waar je van ’s ochtends vroeg tot laat in de avond in alle rust van de zon kunt genieten met uitzicht over de omliggende oude panden.

Algemeen: perceel grootte 88m²; gebruiksoppervlak 148m2, totale inhoud circa 546m³ (volgens NEN 2580 meetrapportgage).

Kortom, een prachtige stadswoning waar de huidige eigenaren met veel plezier en liefde hebben gewoond. Kom kijken, we laten het je graag zien!

NB: Appelmarkt; oorspronkelijk Gansemarkt geheten, naar de markt voor gevogelte die hier werd gehouden. In 1621 uitgebreid met het hier gelegen deel van het kerkhof van de Joriskerk; was toen al in gebruik als groente- en fruitmarkt.

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl