Wonen in Bos Uyterlinde is verbonden wonen! Verbonden met de natuur en ook met de dynamiek van de Randstad. Bos Uyterlinde ligt nu eenmaal zeer centraal in Nederland: vanaf de locatie ben je binnen ruim 30 minuten in Amsterdam. Of nog veel sneller in Utrecht. Een snelle blik op de kaart van Nederland is genoeg om te beseffen hoe uniek de ligging eigenlijk is: een uitzonderlijke combinatie van Amersfoort en Soest op fietsafstand en de rust van een historisch bos. Je woont hier in alle rust omgeven door bos maar wel met leuk onderling contact, het beste van beiden!

Bos Uyterlinde sluit aan de achterzijde aan op het gebied De Vlasakkers waar u prachtig kunt wandelen. Bos Uyterlinde maakt deel uit van de Utrechtse Heuvelrug; deze loopt als een hoge zandrug van de Grebbeberg bij Rhenen tot aan het Gooimeer bij Huizen. Het zuidelijk deel van de Utrechtse Heuvelrug is aangewezen als Nationaal Park (ca. 6.000 ha). Kortom: landelijk en vrij wonen met alle voorzieningen onder handbereik!

Deze bijzondere en in opdracht exclusief ontworpen vrijstaande woning is in 2016 opgeleverd en wordt gekenmerkt door hoogwaardige afwerking en materiaalgebruik, een zeer hoge mate van wooncomfort en is uitgerust met een riante en luxe woonkeuken, ruime slaapkamers, een grote prachtig aangelegde tuin met vrijstaande berging. Het geheel verkeert in absolute nieuwstaat, de nieuwe bewoners kunnen er zo intrekken!

Het woonhuis is bijzonder goed geïsoleerd en nagenoeg geheel vervaardigd met natuurlijke materialen, alle kozijnen, ramen, deuren en dakvensters zijn voorzien van dubbele kierdichting en drievoudige beglazing. Het woonhuis wordt verwarmd (vloerverwarming) door middel van een zeer energiezuinige cv installatie met zonneboilers en een automatische luchtbehandelingsinstallatie met warmteterugwinning (WTW) en indien gewenst ook gekoelde lucht. Daarin geïntegreerd de warm tapwatervoorziening door middel van een zonneboiler met hoog rendement zonnepanelen. De warme zomerzon wordt effectief buiten gehouden door de zeer goede isolatie, de WTW ventilatie met zomerbypass. Het woonhuis beschikt met dit alles over het hoogste energielabel A en is hiermee op de toekomstige maatstaven voorbereid. We spreken hier derhalve over zeer hoog efficiënte bouw.

De indeling is als volgt: overdekte entree, hal met garderobenis, toiletruimte met vrijhangend toilet en fonteintje en toegang tot de ruime L-vormige woonkamer met veel lichtinval dankzij de verdiepingshoge raampartijen, glazen schuifpui en mooie zichtlijnen op de tuin en het terras. Daarnaast de luxe centraal gelegen robuuste moderne en handgemaakte topkwaliteit, Engelse keuken (Neptune) voorzien van een gebouchardeerd hardstenen werkblad en hoogwaardige (Miele) inbouwapparatuur waaronder een combi stoomoven, groot 5- pits gasfornuis, vaatwasser, koelkast en quooker en een waterfilter. Naast de keuken is de bijkeuken bereikbaar met de wasmachine/droger aansluiting, welke ook buitenom bereikbaar is. Voor de kinderen is er tevens een aparte ruimte aanwezig, deze kan ook als tv, werk of slaapkamer gebruikt worden.

Verdieping 1: lichte, houten trapopgang en overloop, 3 ruime slaapkamers met allen een eigen identiteit door de verschillende raampartijen en vorm. De luxe badkamer is voorzien van een ligbad, inloop douche, dubbele wastafel en een vrijhangend toilet. Vanuit de overloop is middels een vlizotrap de grote bergvliering bereikbaar alsmede technische installatie.

De rondom het huis aangelegde tuin is keurig onderhouden en uitgerust met een groot terras, riant gazon, een groene omheining, aan de voorzijde van het woonhuis bevindt zich de ruime oprit met twee parkeerplaatsen.

Kom kijken, we laten u dit gave en zeker niet alledaagse huis graag zien!

NB: Amersfoortsestraat/Utrechtseweg; Weg die al in de middeleeuwen vanaf de Utrechtsepoort in de richting van Utrecht voerde. Oorspronkelijk boog de weg af, volgde ongeveer het tracé van de huidige Prins Frederiklaan en ging verder over de Vlasakkers naar Soest. De huidige weg, over de Amersfoortse Berg, werd vanaf 1648 aangelegd. Deze weg wordt ook wel de Wegh der Weegen genoemd.

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl