Op een perceel van maar liefst 1.550 m² staat dit karakteristieke en vrijstaande woonhuis. Oorspronkelijk gebouwd in 1922, In 1965 grotendeels tot dubbel huis herbouwd en in de jaren ’80 samengevoegd en uitgebreid. Ondanks de charmante uitstraling zijn de maatvoeringen royaal te noemen. Wat dacht je van een totaal gebruiksoppervlak van 262 m² en een inhoud van 950 m³. Verdere kenmerken zijn 9 kamers, woonkeuken, kelder, 2 badkamers, verwarmd zwembad, garage voor 2 auto’s, riante tuin met veel zon en privacy………kom het zelf ervaren! Op geringe afstand gelegen van het centrum van Amersfoort, het centraal station, scholen, bossen en uitvalswegen. Onlangs is de komst van de westtangent definitief geworden, dit betekent dat de Daam Fockemalaan geen doorgaand verkeer meer zal hebben. Kortom, een prachtige locatie waar rust en ruimte samen gaan!

De indeling is als volgt: entree, ruime hal met trapopgang naar de verdieping, toilet, werkkamer/garderobe, toegang tot de kelder. De royale woonkamer is gesitueerd aan de achterzijde met openslaande deuren naar de tuin en verdeeld in een zit- en eetgedeelte. Vanuit de woonkamer en werkkamer is er toegang tot het kantoor cq. praktijkruimte. Dichte woonkeuken voorzien van diverse inbouwapparatuur, bergkast en een tweede trap naar de eerste verdieping.

1e verdieping: overloop, 4 slaapkamers (17, 16, 14 en 8 m²) waarvan één met balkon, veel vaste kastruimte, badkamer met ligbad, douche, toilet & dubbele wastafel en 2e badkamer met bad-/douchecombinatie, toilet en wastafel.

2e verdieping: overloop, bergruimte en 2 slaapkamers.

Onlangs is besloten dat de langverwachte aanleg van de westelijke ontsluiting (westtangent) in 2019 eindelijk van start gaat! De Daam Fockemalaan wordt een rustige en nog fraaiere brede laan voor uitsluitend bestemmingsverkeer. Het wordt een fietsvriendelijke route waar de auto te gast is. Meer informatie over de nieuwe situatie vind je op de website van gemeente Amersfoort: amersfoort.nl/project/westelijke-ontsluiting.htm.

De zeer royale tuin is voorzien van diverse bomen en beplanting, een groot grasveld en niet te vergeten een verwarmd zwembad van 12 bij 8 meter. In de houten berging bevindt zich een toilet en de pomp met verwarmingsinstallatie voor het zwembad. Achter de garage is een overkapping met 2 kleedhokjes. De garage heeft een oppervlakte van 33 m² en beschikt over 2 toegangsdeuren.

Aanvaarding: in overleg, korte termijn mogelijk.
Vraagprijs: € 995.000,– k.k.

Nieuwsgierig? Kijken mag!

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl

NB: Daam Fockema, 1865-1914; een der meest populaire figuren uit de geschiedenis van de A.N.W.B; hoofdconsul van de bond 1892-1914. Voorvechter van rijwielsport en toerisme, fietste in de loop van de jaren heel Europa door, van Parijs tot Wenen en Boedapest. De naam werd gegeven n.a.v. een oproep door de A.N.W.B. gedaan in De Kampioen.