Charmant familiehuis met 5 slaapkamers, een vrijstaande garage en een grote tuin met veel privacy op het zuidoosten, aan een van de mooiste lanen van Amersfoort, midden in het gewilde Bergkwartier. Nabij het Centraal Station, scholen en de binnenstad, op fietsafstand van sportvelden, de Utrechtse Heuvelrug, bos Birkhoven en de bossen van landgoed Den Treek. Het betreft een 2 onder 1 kapwoning. Wat direct opvalt is de lichtinval in het huis, de ruime woonkamer met erker en jaren 50 elementen zoals een granieten vloer in de badkamer en toiletten.
Het geheel verdient een modernisering maar is altijd goed onderhouden geweest. Zo is in 2013 het dak aan de buitenzijde geïsoleerd en zijn alle dakpannen vernieuwd. Het buitenschilderwerk is in 2016 volledig uitgevoerd. De totale gebruiksoppervlakte is 165 m².

De indeling is als volgt:
Entree, ruime hal met trapopgang, toiletruimte, kelderkast. Keuken met aansluitend de bijkeuken. De woonkamer heeft een mooie breedte van 4,50 meter en loopt over de gehele diepte van de woning. Indien een open woonkeuken gewenst is, dan is dat vrij eenvoudig te realiseren. De woonkamer heeft een deur naar de tuin.

1e verdieping:
Overloop met toegang tot toiletruimte, 3 mooie slaapkamers waarvan 2 voorzien van een balkon. Veel vaste kastruimte. Badkamer met ligbad en wastafel.

2e verdieping:
Royale open zolderruimte met 2 slaapkamers die aan de tuinzijde beide voorzien zijn van een dakkapel.

Algemeen:
* Bouwjaar 1952
* Perceel 587 m²
* Gebruiksoppervlak 165 m²
* Inhoud 679 m³
* Vrijstaande stenen garage

Aanvaarding: in overleg
Koopprijs vanaf: € 675.000,– k.k.

Van de bewoners:
Wij hebben hier met veel plezier onze jeugd doorgebracht. Vriendjes en vriendinnetjes waren altijd dichtbij en kwamen graag langs in ons ‘grote’ huis. Spelen konden we in de tuin en later op het ‘veldje’ dat 250 m verderop ligt. Onze scholen lagen dichtbij: voor de deur en onder aan de Berg. We kunnen het huis helaas niet in de familie houden omdat we onze werkkring inmiddels buiten Amersfoort hebben, maar zullen altijd een warme herinnering houden aan dit mooie plekje.
De voor ons belangrijkste kwaliteiten: een slaapkamer voor iedereen, vader aan het knutselen in de garage, lunchen in de tuin en altijd kinderen in de buurt.

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl

NB: Anthonie Heinsius, 1641-1720, Nederlands staatsman, werd 1679 pensionaris van Delft; van 1689 tot zijn dood raadpensionaris van Holland. Als zodanig heeft hij een grote rol gespeeld in de Europese politiek. Zijn scherpe verstand, diplomatieke tact, werkkracht en onkreukbaarheid werden geroemd.