Oorspronkelijk was deze straat een gracht, wat deel uitmaakte van de binnenste stadssingel. Vanaf 1631 is de gracht gedempt en werd spoedig ’t Zand genoemd. In de 17e eeuw is naast de oorspronkelijke Xaveriuskerk dit fraaie Rijksmonument gebouwd. De woning bestaat uit een royaal voorhuis en een achterhuis met een totale gevelbreedte van ca. 8 meter. In 2006 en 2007 is het geheel gerenoveerd waarbij originele kenmerken goed zichtbaar zijn gebleven. Tijdens de verbouwing bleek een gewelfde kelder aanwezig te zijn, deze is vervolgens volledig uitgegraven en als wijnkelder in gebruik genomen.

Indeling: entree, hal, ruime woonkamer met openhaard, toegang tot de gewelfde kelder, doorloop naar de open eetkamer. Aansluitend de gesloten keuken waar tevens een eettafel geplaatst kan worden. Het U-vormige keukenblok is ruim van opzet, beschikt over een stenen werkblad en diverse inbouwapparatuur. De gehele begane grond van het woonhuis bestaat uit een nieuwe, geïsoleerde betonvloer, voorzien van Belgisch hardsteen en grotendeels vloerverwarming.

Vanuit de eetkamer is er toegang tot de uitbouw welke is ingedeeld met een 2e hal, toiletruimte, bijkeuken en sauna met douche.

1e verdieping: overloop, slaap-/werkkamer aan de voorzijde, 2e riante kamer aan de achterzijde met verhoogd slaapgedeelte en prachtig zicht op de originele kapconstructie, royale badkamer met ligbad, douchecabine, 2e toilet en wastafelmeubel met dubbele wastafel.

2e verdieping: de vaste trap leidt naar een royale open kamer met hoge nok, voorzien van veel bergruimte en een afgesloten kast met de stookopstelling (ATAG HR, 2007). In gebruik als atelier en extra slaapkamer, biedt tevens de mogelijkheid om te splitsen in gescheiden ruimtes.

Het geheel is goed onderhouden en geïsoleerd.

De diepe tuin kenmerkt zich door veel groen, privacy en is bereikbaar middels een achterom.

Kortom, een prachtige woning midden in de historische binnenstad met parkeergelegenheid op loopafstand van de gezellige terrassen en eetgelegenheden, maar waar je ook de rust en privacy kan opzoeken!

Graag maken wij een afspraak voor bezichtiging om samen met u meer dan 300 jaar sfeer te proeven.

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl