Wie bekend is met het Amersfoortse Bergkwartier, weet dat prachtige lanen, stijlvolle bebouwingen en een bosrijke omgeving bijdragen aan een fantastische woonomgeving. Aan één van de mooiste lanen in deze wijk staat dit herenhuis met een oorspronkelijk bouwjaar van 1915. Achter de charmante gevel gaat een ruime woning schuil van 877 m³ met een woonoppervlakte van maar liefst 249 m². Veel details zijn bewaard gebleven zoals het fraaie trappenhuis, kamer en suite, balken plafonds en glas-in-loodramen.

De indeling is als volgt: entree, ruime hal met toilet, trapopgang, toegang tot het riante souterrain met daglicht en toegang tot de achtertuin, gesloten keuken van 13 m² met L-vormig keukenblok, sfeervolle woonkamer en suite met aansluitend de serre (totaal ca. 50 m²) welke voorzien is van openslaande deuren naar het terras. De hoge plafonds met de zichtbare balken geven een plezierige sfeer.

1e verdieping: overloop, ruime slaapkamer aan de voorzijde, slaapkamer aan de achterzijde met vaste kastruimte en in open verbinding met de 3e slaapkamer, toegang tot het ruime balkon, badkamer met douchecabine, 2e toilet, wasmachineaansluiting en wastafel.

2e verdieping: overloop met toegang tot de vliering, stookopstelling (Nefit 2016) en 2 slaapkamers, beiden met dakkapel en extra Velux dakraam. Achter de schotten is de nodige bergruimte te vinden.

De tuin is gelegen ‘rondom’ het huis met diverse terrassen en veel gevarieerde beplanting. Door de open ligging is er op elk moment van de dag zon en schaduw te vinden. Aan de achterzijde is een inrit voor het parkeren van een auto op eigen terrein.

De aantrekkelijke ligging ten opzichte van het station, bosgebied, winkels aan de Leusderweg en uitvalswegen maakt het geheel zeer compleet.

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl

NB: Constantijn Huijgens (Huygens) 1596-1687, was Nederlands dichter, diplomaat en componist, van 1625 tot zijn dood secretaris van de Oranjes. Ontwierp het huis en landgoed Hofwijck onder Voorburg.