Amsterdams wonen in Amersfoort? Hier kan het! Volgens velen kan wonen in Amersfoort niet veel leuker dan in de geliefde en immer populaire Schimmelpenninckstraat. Het is een bijzonder sfeervolle, gemêleerde straat, op loopafstand van het oude stadscentrum met alle culturele voorzieningen en wekelijkse markten maar ook dichtbij de Eemhaven met leuke restaurants, stadsstrand Zandfoort aan de Eem en Amersfoorts indrukwekkendste monument "De koppelpoort".

Een volumineus herenhuis (netto gebruiksoppervlak van 200m2 en een inhoud van 775m3!) met een van de mooiste gevels van de straat komt niet vaak te koop, dus grijp je kans. Kom kijken, we laten het je graag zien!

De indeling is als volgt: entree, voorportaal en gang naar de toiletruimte met vrijhangend closet, toegang tot de kelder met stahoogte, heerlijk royale en uitgebouwde woonkamer en suite met authentiek gerestaureerd hoog plafond, fraaie hardstenen schouw openslaande deuren naar de zonnige en diepe tuin met volop privacy. In de woonkeuken aan de achterzijde van de woning heb je de ruimte voor een grote eettafel. De keuken zelf is in een hoekopstelling geplaatst, voorzien van een Belgisch hardstenen werkblad, voldoende kastruimte en een 6- pits Pelgrim oven/gascomfort. Aansluitend is er een bijkeuken voorhanden voor de nodige bergruimte.

Verdieping 1: grote overloop, kleinere slaap/werkkamer, 2 goed bemeten slaapkamers met hoge plafonds en hardstenen schouwen, vaste kastruimte en nette badkamer met ligbad, douchehoek en wastafel. Het separate toilet bevindt zich op de overloop.

Verdieping 2: overloop met vaste kasten, 2 slaapkamers waarvan één zeer royaal en 2e badkamer met douche, wastafel, toilet en de wasmachine/droger aansluiting. Op de gehele verdieping is het originele balkenplafond in het zicht gehouden en zijn de spanten ook nog mooi zichtbaar. De masterbedroom aan de voorzijde kun je vrij gemakkelijk opdelen in 2 slaapkamers. Hierdoor kun je dus in totaal 6 slaapkamers creëren!

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl

NB: Mr. Franciscus David graaf Schimmelpenninck, 1854-1924; burgemeester van Amersfoort 1891-1899, lid van Provinciale Staten 1891-1905, lid van Gedeputeerde Staten 1899-1905, commissaris van de Koningin van Utrecht 1905-1914.