In onze historische binnenstad staat aan de Muurhuizen 108 dit zeer bijzondere rijksmonument, genaamd ’t Vagevier, gebouwd in 1519. In 2004 en de afgelopen jaren is deze museale stadvilla volledig gerestaureerd en bevindt zich in blakende gezondheid waarbij tevens alle installaties zijn vernieuwd. Bouwkundige is het tiptop in orde, evenals alle voorzieningen. Deze stadsvilla heeft een zonnige en heerlijke rustige achtertuin met uitzicht op de tuintjes van de buurpanden. Parkeerproblemen heeft u niet; een eigen garage naast het huis is aanwezig en via de tuin bereikbaar!

De woonsfeer die hier geboden wordt is werkelijk uniek: prachtige hoge plafonds met alle moerbalken en sleutelstukken in het zicht, schitterende originele zandstenen kruisvensters (raampartijen) en een adembenemende kapverdieping met een gerestaureerd hijs werktuig. Kortom: charmant en knus wonen in een eeuwenoud huis in één van de meest bijzondere straten van de stad Amersfoort waar de sfeer direct tastbaar is zodra u de straat in rijdt.

Dit deel van de Muurhuizen is rustig gelegen in het historische centrum van Amersfoort. Natuurlijk op loop afstand van alle belangrijke voorzieningen zoals: het station, het stadscentrum met goede winkel & horeca voorzieningen, (muziek)scholen, musea en culturele wandelroutes. Even een hapje eten aan de Krommestraat, op zaterdag bloemen of vers brood halen op de markt, het kan allemaal. Stel je voor: in nog geen 2 minuten haal je een heerlijk kopje koffie bij Coffee Corazon of loop je naar een van de restaurants om de hoek!

De indeling is als volgt: via de royale entree komt u in de hal. Hier is een fraai trappenhuis naar de verdieping zichtbaar. De hal is voorzien van een luxe toilet en een trapkast. Vanuit de hal komt u in de royale woonkamer van circa 48m2. De woonkamer heeft een prachtige middeleeuwse schouw voor de lange winteravonden en een grote zwarte leistenen vloer met aangename vloerverwarming completeert het geheel. Grote glas in lood ramen zorgen voor een prachtige lichtinval en het hoge balkenplafond (circa 3.80m) zorgt voor een bijzondere sfeer.
Aansluitend aan het woongedeelte is een riante designkeuken (Paul de Kooi) gesitueerd met een robuust granieten blad, een praktisch kookeiland en alle denkbare apparatuur. Vanuit de keuken heeft u toegang tot de zonnige stadstuin met achterom en toegang tot de garage.

Via de imposante eikenhouten trappartij komt u op de eerste verdieping. Hier betreed je de ruime en multifunctionele familiekamer (op te delen in twee slaapkamers) met frans balkon en een luxe bad-/waskamer met douchecabine, wastafel en wandkasten. Tevens is er een separaat vrij hangend toilet. Deze gehele eerste verdieping is voorzien van massief eiken vloerdelen.

Vervolgt u de trap, dan komt u op de kapverdieping. Hier bevindt zich een fraaie ouderslaapkamer met de prachtige middeleeuwse kapconstructie en het heel fraaie originele hijs werktuig in het zicht. Tevens is er een walk-in –closet met kledingkasten voor hem en haar met een kaptafel. Aansluitend bevindt zich hier een tweede luxe badkamer met dubbele douchecabine, whirlpool, 2 wastafels en vloerverwarming.

Entresol-berging met kastenwand met opstelling CV-HR ketel met boiler (2004). De kapverdieping is voorzien van eiken vloerdelen, dakkapellen en veluxramen waardoor het een transparante en zeer aantrekkelijke leefruimte is.
Dit in topconditie verkerende rijksmonument wordt regelmatig door Monumentenwacht nagelopen.

Algemeen: perceelsgrootte 126 m²; woonoppervlak 166m2, totale inhoud circa 845m³ (volgens NEN 2580). De garage, bereikbaar vanuit de tuin, is voorzien van een elektrisch bedienbare deur met afstand bediening. Alarminstallatie aanwezig.

Kortom een prachtig woonhuis met super leuke buren, optimaal wooncomfort en zeer geschikt voor mensen die graag in het centrum van de stad Amersfoort willen wonen zonder in te leveren op kwaliteit en gemak!

Let op, de gestelde prijs betreft een koopprijs vanaf.

NB: omstreeks 1380 werd al begonnen met de bouw van een nieuwe muur (gereed rond. Daarvan was de totale lengte 2850 meter. En het oppervlak van de ommuurde stad verdrievoudigde. In deze muur werd een aantal poorten gebouwd die tot op de dag van vandaag te bewonderen zijn, zoals de Koppelpoort en de Monnikendam. Van de eerste muur is weinig bewaard gebleven, slechts de sterk gerestaureerde Kamperbinnenpoort resteert. Omstreeks 1450 was de nieuwe ommuring gereed en kon de oude muur worden afgebroken. Ter plaatse werden met hergebruik van het vrijgekomen bouwmateriaal huizen gebouwd, die hun naam aan de verdwenen muur ontleenden. Niettemin is het verloop van de eerste muur nog intact; de Muurhuizen volgen het tracé van de muur en maken gebruik van diens fundering

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl