BACK TO SCHOOL!
Centraal in Amersfoort ligt deze karakteristieke voormalige basisschool. Binnen dit gebouw mogen we je nu 4 klaslokalen aanbieden die je kunt transformeren naar een woning. Een geweldige kans voor ondernemende mensen die graag op een rustige locatie maar wel direct nabij de binnenstad van Amersfoort willen wonen!

Alles is groots aan de voormalige ‘Christelijke Nationale School met den Bijbel’ aan de noordelijke rand van het centrum. In 1928 werd deze school, van de hand van architect B.W. Plooy, gebouwd. Het gebouw is een lust voor het oog, met de kenmerkende vormgeving van de Amsterdamse School. Authentieke elementen zijn merendeels aanwezig: hoge plafonds, gangen met origineel tegelwerk, grote raampartijen en bijzonder metselwerk. De woningen hebben een royaal gebruiksoppervlak van gemiddeld 140 m² en een inhoud van 580 m³, een grote zonnige achtertuin van 150 m² en twee eigen parkeerplaatsen per woning.

Bureau Monumentenzorg, gemeente Amersfoort zegt dit over het gebouw: "Het gebouw is een markant oriëntatiepunt en vooral stedenbouwkundig van betekenis. Bovendien is het een uitzonderlijke representant van een bouwstijl, waarin de vormgeving van de Amsterdamse School herkenbaar is. In Amersfoort is deze bouwstijl slechts een enkele maal op vergelijkbare wijze toegepast. Het interieur bezit oorspronkelijke detaillering".

Algemeen: er zijn meerdere indelingsvarianten mogelijk. We hebben alvast een opzet laten maken (zie de plattegronden) waarbij er op de 1e verdieping voor drie slaapkamers en een badkamer is gekozen. De vier woningen zijn voorzien van eigen aansluitingen van elektra, gas en water en een eigen aansluiting op het gemeente riool. Je koopt een woning in de huidige casco toestand waarbij je zelf de indeling, afwerking en de voorzieningen (keuken/badkamer etc.) realiseert. Wij hebben al een aannemer gevraagd een begroting te maken die we graag met je delen zodat je een reëel idee hebt van de kosten van de verbouwing. Elke woning beschikt over twee parkeerplaatsen.

Aanvaarding: op korte termijn
Projectnotaris: BBD Notarissen te Amersfoort

NB: Wijnand van Assenraad, 1764-1855, burgemeester van Amersfoort 1837-1848. Wouterus Corneliszn. Pull, 1755-1829; burgemeester van Amersfoort 1819 en 1822-1823. Tevoren was deze weg bekend onder de naam Watersteeg (al in 1676 genoemd).