Hier wil je wonen! Deze onlangs van top tot teen gerenoveerde jaren ’30 woning (met een gebruiksoppervlak van 140m2 en een inhoud van 545m3), met 5 slaapkamers en originele uitbouw, ligt op een fraaie en immer populaire locatie in het aan de zuidkant van de stad gelegen Leusderkwartier. De woning heeft nog alle authentieke en sfeervolle details, zoals paneeldeuren, glas-in-lood en een fraaie erker maar is geheel onder handen genomen en is zo te betrekken! Met 10 fietsminuten bereik je de binnenstad, het station, scholen, sportgelegenheden maar ook de uitvalswegen zijn in de directe omgeving te vinden. Ook heeft Amersfoort-Zuid voldoende mogelijkheden voor diverse buitensporten, je loopt zo het bos van Den Treek of Nimmerdor in.

De indeling is als volgt: aan de voorzijde zie je direct de fraaie erker, de entree en een glas-in-loodraam. De hal heeft de originele granito vloer met voorportaal, die is afgesloten met de originele deuren, ramen en meterkast. De hal achter het trapportaal geeft toegang tot de trap naar de 1e verdieping, het toilet op de begane grond, de kelder (stahoogte) , en toegang tot de woon- en eetkamer. De woonruimte is verdeeld in een eetkamer en living met indrukwekkende lichtinval en belegd met een een houten visgraat vloer (geldt voor de hele woning!). Via de originele kamer-en-suite deuren kun je deze ruimte van elkaar afsluiten. De woon- en eetkamer zijn strak afgewerkt met behoud van alle authentieke details. Via de eetkamer is de open keuken in hoekopstelling bereikbaar welke is uitgerust met alle apparatuur die je nodig hebt. De tevens recentelijk aangelegde tuin met ruime terrassen, gras en een achterom is lekker diep en zonnig! Aangrenzend aan de keuken bevindt zich een ruime lichte bijkeuken met openslaande deuren die bijvoorbeeld gebruikt kan worden als kantoorruimte. In deze ruimte is de nieuwe cv ketel geplaatst.

Verdieping 1: de bovenhal geeft toegang tot een zeer ruime lichte slaapkamer met inbouwkast en balkon aan de voorzijde van het huis, een kleinere slaapkamer aan de voorzijde en een grote slaapkamer met balkon en inbouwkast aan de achterzijde van het huis. Daarnaast bevindt zich op deze verdieping de strakke en moderne nieuwe badkamer met zeer ruime inloop stortdouche, bad, toilet en badkamermeubel met wastafel.

Verdieping 2: de bovenhal geeft toegang tot de twee ruime slaapkamers en biedt ruimte voor een wasmachine en droger. Aan de voorzijde is er een ruime, grote, lichte slaapkamer, met twee forse dakramen. De bijzonderheden aan deze kamer zijn de hoge plafonds, de gave lichtinval door ook de dakramen en de extra vide voor opslag of speel/slaapruimte. De tweede slaapkamer aan de achterzijde is voorzien van een grote dakkapel over de gehele breedte van de woning en heeft een eigen 2e badkamer met inloop stortdouche, toilet en badmeubel met wasbak.

Wie is Lorentz? Hendrik Antoon Lorentz, 1853-1928, Nederlands natuurkundige; had een aandeel in m.n. de ontwikkeling van de elektronentheorie. In 1902 ontving hij, samen met Pieter Zeeman de Nobelprijs voor natuurkunde.

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl