Verbonden met de natuur en ook met de dynamiek van de stad Amersfoort! Deze gave en de afgelopen jaren op alle punten verbouwde 2/1 kap ligt zeer centraal in Nederland: vanaf hier ben je binnen 30 minuten in Amsterdam. Of nog veel sneller in Utrecht. Een snelle blik op de kaart van Nederland is genoeg om te beseffen hoe uniek de ligging eigenlijk is: een uitzonderlijke combinatie van Amersfoort en Soest op fietsafstand en de rust van een historisch bos. Je woont hier in alle rust omgeven door bos maar wel met leuk onderling contact, het beste van beiden!

De afgelopen jaren is er een flinke inhaalslag gemaakt en is de woning qua voorzieningen maar ook bouwkundig tip top in orde. Zo zijn er in 2017 een nieuwe keuken en toilet geplaatst, de doorloop naar de woonkamer vergroot, alle wanden onder handen genomen, de vloeren vernieuwd op de verdiepingen en op de begane grond is de visgraat parketvloer (met band en bies) grondig aangepakt Alle ramen en kozijnen zijn van hardhout voorzien van isolerende beglazing en roedeverdeling. In 2016 is het buitenom geheel geschilderd. Laat de verhuiswagen maar voorrijden, je kunt er zo in!

De indeling is als volgt: hal met toegang tot de kelder en toilet met fonteintje, woonkamer in L-vorm met houtkachel, dubbele deuren naar vlonderterras voorzijde en strakke open keuken voorzien van apparatuur waaronder een oven, stoomoven, vaatwasser, afzuigkap, vriezer, dubbele koelkast, close-inn boiler, quooker, veel bergruimte en een betonnen werkblad. Aan de achterzijde van de woning zit je heerlijk rustig in de eetkamer met dubbele openslaande deuren en fraaie lichtstraten in het dak met uitzicht over de achtertuin richting het bos.

Verdieping 1: overloop met separaat toilet, hoofdslaapkamer met doorgang naar inloopkast (welke ook als extra slaapkamer gebruikt kan worden) en kleine kamer aan de achterzijde welke in gebruik is als wasruimte, strakke badkamer met ligbad, dubbel wastafelmeubel en inloopdouche.

Verdieping 2: overloop met toegang tot de twee super leuke slaapkamers met aan de voor en achterzijde mooie bijpassende dakkapellen waardoor deze goed bemeten zijn.

De rondom het huis aangelegde tuin (2015) is keurig onderhouden en uitgerust met een groot terras, twee bergingen, een carport, veranda, een vijver en een groene omheining. Aan de voorzijde van het woonhuis bevindt zich de ruime oprit met voldoende ruimte voor meerdere parkeerplaatsen. De Vlasakkers waar je prachtig kunt wandelen ligt aan de achterzijde van het huis. Het gebied maakt deel uit van de Utrechtse Heuvelrug; deze loopt als een hoge zandrug van de Grebbeberg bij Rhenen tot aan het Gooimeer bij Huizen. Het zuidelijk deel van de Utrechtse Heuvelrug is aangewezen als Nationaal Park (ca. 6.000 ha). Kortom: landelijk en vrij wonen met alle voorzieningen binnen handbereik.

Ingemeten volgens de NEN2580: netto gebruiksoppervlak 137m2, 592m3 inhoud en een perceeloppervlak van maar liefst 800m2!

Kom kijken, we laten je dit gave en zeker niet alledaagse huis graag zien!
NB: Amersfoortsestraat/Utrechtseweg; Weg die al in de middeleeuwen vanaf de Utrechtsepoort in de richting van Utrecht voerde. Oorspronkelijk boog de weg af, volgde ongeveer het tracé van de huidige Prins Frederiklaan en ging verder over de Vlasakkers naar Soest. De huidige weg, over de Amersfoortse Berg, werd vanaf 1648 aangelegd. Deze weg wordt ook wel de Wegh der Weegen genoemd.

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl