Wonen op de mooiste locatie boven op de Amersfoorts Berg? Al uw woonwensen bij elkaar gebracht, en dat in de meest circulaire gebouwde villa van Nederland. In De Ombouw-villa is dat nu mogelijk!

Door een groep bouw- deskundigen is afgelopen jaren een bijzonder innovatief ontwerpproces opgezet om een zeer luxe villa te bouwen die haar grondstoffen uit het te slopen ziekenhuis "De Lichtenberg" betrekt op dezelfde locatie. Ter inspiratie van de hele bouwsector en om te laten zien dat circulair bouwen ook de meest luxe architectuur mogelijk maakt.

De aantrekkelijk geprijsde kavel van bijna 600 m2 is op een zeer prominente plek gelegen bij de zuidelijke entree van Amersfoort en heeft blijvend vrij uitzicht tot wel 40 km bij heldere dagen! Het fraaie basisontwerp is gereed en klaar om te realiseren. De toekomstige bewoner is nu aan zet om het woningontwerp geheel naar eigen smaak te laten voltooien, samen met het circulaire bouwen team.

Het project kent een aantal bijzondere kenmerken:
– Het huidig ontwerp betreft een zeer ruime luxe villa (289 m2) in geavanceerde eigentijdse architectuur van de hand van Superuse Studio’s (vooraanstaand Rotterdams circulair ontwerpbureau van o.a. Blue City)
– De totale stichtingskosten van deze villa bedragen € 1.4 miljoen v.o.n. Dit is tevens de marktconforme waarde (taxatie) van deze villa op deze locatie. Deze kosten kunnen worden bijgesteld na ontwerpaanpassingen.
– Er zijn diverse bouwmaterialen gered uit de Lichtenberg voor deze villa. Aanvullend zoekt het bouwteam voor het uiteindelijke ontwerp circulaire bouwmaterialen in de regio, met als doel 80% hergebruikmateriaal toe te passen als eerste in Nederland.
– De extra innovatiekosten uit de ontwerpfase zijn gedragen door het deskundige ontwerpteam zelf, aangevuld met subsidie van het Toekomstfonds van de Gemeente Amersfoort en Stichting DOEN.
– Er was en volgt (indien gewenst) veel publiciteit over de circulaire bouw van deze villa.
– Bouwonderneming Van Bekkum is lid van het ontwerpteam en kan snel met u aan tafel over aanpassingen en de kosteneffecten daarvan
– Realisatie kan dit jaar nog aanvangen
– De overdracht dient plaats te vinden bij BBD notarissen te Amersfoort
– Dit project wordt ondersteund door de gemeente Amersfoort als circulair voorbeeld project.

Let op, het betreft een preview! Indien u interesse heeft om als toekomstig bewoner deze kavel te kopen en deze bijzondere woning naar uw wens aan te passen en te bouwen, dan kunt u zich tot 15 april aanstaande aanmelden door een mail te sturen naar ons kantoor. Wij sturen u dan een inschrijvingsformulier waarop u uw interesse kenbaar kunt maken. Vervolgens wordt door het bouwteam bekeken welke match het meest kansrijk is om dit bijzondere project te realiseren.

Meer informatie is ook terug te vinden op de project site wonenopdelichtenberg.