Eigentijds, oorspronkelijk en duurzaam… dat zijn de opvattingen van Amersfoortse architect Jan Poolen van Zeep architectuur die voor dit ontwerp getekend heeft. Sommige woningen vallen écht op en dit is daar een goed voorbeeld van. Als het ontwerp je "pakt", zul je deze vrijstaande villa niet meer willen loslaten! Architectuur zonder poespas, zeeën van licht, optimaal en praktisch maar toch speels ingedeeld en een zeer hoge mate van wooncomfort. Een woning om tot rust te komen. Zo laat deze woning aan de Hogeweg 226 te Amersfoort zich misschien wel het best omschrijven. Immers, deze luxe woning is heerlijk buitenaf gelegen tegenover natuurgebied Bloeidaal wat overloopt inDe Schrammer, maar toch is de binnenstad met 15 fietsminuten goed bereikbaar.

Je hebt hier een perceel van 1700 m2 en -hou je vast- een netto gebruiksoppervlak van maar liefst 340m2 tot je beschikking! Kom kijken, we laten je het graag zien!

De indeling is als volgt: via het elektrische toegangshek (met daarin het ontwerp van de woning opgenomen als een logo) en parkeergelegenheid voor 4 auto’s kom je bij de entree van de woning. De hal geeft je toegang naar het toilet, de garderobe, de badkamer van het zwembad, de gave, open trap naar boven en de woonkamer met een prachtig uitzicht over de tuin. De woonkamer is voorzien van een enorme glaspartij rondom met meerdere schuifpuien waardoor het heel licht is en je mooi zicht hebt op de tuin, de gashaard is vanuit de woonkamer en de eetkamer goed te zien doordat er aan beide zijde glas aanwezig is. De woonkeuken is half open en voorzien van alle inbouwapparatuur. Vanuit de keuken is de kelder te bereiken via een vast trap, daar bevindt zich een bergruimte, een sportruimte en de technische ruimte van het zwembad.

Vanuit de woonkamer is het verwarmde zwembad te bereiken. Met een afmeting van 4×8 meter kun je hier heerlijk je baantjes te trekken. In de zomer kun je de pui en het dak openen waardoor je een echte zomerse setting kunt creëren. Met een sauna, stoomcabine en kleedruimte is dit een heerlijke relaxt ruimte om je even terug te trekken en in de vroege ochtend ontspannen wakker te worden of voor het slapen gaan toch nog even een duik te nemen.

Verdieping 1: hier bevinden zich drie goed bemeten slaapkamers, waarvan één slaapkamer met toegang tot een eigen luxe badkamer met ligbad, dubbel wastafelmeubel, vrij hangend toilet en douche. Voor de andere twee slaapkamers is er op de gang een 2e badkamer met douche, vrij hangend toilet en wastafel.

De tuin rondom tenslotte grenst aan een groenstrook dus aan een zijde geen buren (aan de andere zijde kantoren waardoor je avonds en in het weekend eigenlijk geen buren hebt). Je hebt een flink terras tot je beschikking, veel gras en speelruimte en de vijver en het besproeien van de tuin gaat d.m.v. een waterpunt met bronbemaling.

Zoek je een bijzondere en niet alledaagse villa met een zee van ruimte in en om het huis, kom dan zeker kijken, we laten het je graag zien tijdens een uitgebreide ronde!

De oorsprong van de Hogeweg: Een weg die op hogere gronden ligt; de naam gaat terug tot in de middeleeuwen. Het deel van de weg ten noordoosten van de spoorlijn Amersfoort-Apeldoorn is op 1 januari 1960 overgegaan naar de gemeente Hoevelaken, als gevolg van een grenswijziging tussen de provincies Utrecht en Gelderland en kreeg de naam Amersfoortsestraat. Inmiddels maakt deze straat na een grenscorrectie in 1998 overigens deel uit van Amersfoort.

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl