Aan het begin van het Soesterkwartier ligt deze prachtige in 2008/2009 gebouwde, lichte en sfeervolle 5-kamer eengezinswoning. Het is een geheel nieuw gebouwde woning, inclusief de fundering, alleen de voorgevel is blijven staan. De woning is zeer goed onderhouden en voorzien van airconditioning.

De Gerrit van Stellingwerfstraat is erg in trek bij mensen die op loopafstand van het Eemkwartier, historische stadscentrum en NS-station Amersfoort willen wonen. Door de perfecte ligging tevens ideaal voor mensen die van buiten de regio komen en bijvoorbeeld in Amsterdam of Utrecht werken. Via de doorgang vanaf de Soesterweg naar de noordzijde van het station sta je binnen enkele minuten op het perron!

De indeling is als volgt: entree, meterkast en trapopgang. L-vormige woonkamer met eikenhouten vloer, trapkast en doorgang naar een moderne keuken met lichtkoepel en o.a. een oven, magnetron, gascomfort, afzuigkap, koelkast en vaatwasser. Via de keuken kom je in een extra ruimte waar de aansluiting voor de wasmachine en droger is. Hier is de toegang tot een ruim toilet en de achtertuin.

1e verdieping: overloop, twee ruime kamers en badkamer voorzien van inloopdouche, mechanische ventilatie, 2e toilet en wastafelmeubel.

2e verdieping: overloop met lichtkoepel, twee kamers met velux dakramen, inpandige bergruimte en CV-ketel.

De diepe tuin is onder architectuur aangelegd en gelegen op het zuidwesten: er is zon in de ochtend, middag én avond! Een ruime houten schuur met achterom maakt het compleet.

Bijzonderheden en renovaties:
• In 2015 hoogwaardige inverter airconditioning geïnstalleerd op begane grond, 1e en 2e verdieping
• In 2015 drie zonnepanelen aangelegd
• In 2016 gerenoveerde badkamer
• In 2017 schilderwerk gedaan volledige buitenkant
• In 2018 kwaliteitslaminaatvloer gelegd 1e verdieping

WIE IS GERRIT VAN STELLINGWERF: Gerrit (Laurenszoon) van Stellingwerf, 1614-1659, was een Amersfoortse schilder; van zijn hand zijn de regenten van de Joriskerk (1655/56) en de bespotting van Christus (1643). Zijn werk is te zien in Museum Flehite.