Een combinatie die je in de binnenstad niet veel aantreft: veel, heel veel ruimte (410m2 netto gebruiksoppervlak)… een inpandige garage voor 3 auto’s, in totaal 7 kamers, twee buitenruimten en dit alles in tip top conditie. De buitenzijde doet niet vermoeden wat dit pand te bieden heeft, om een goed indruk te krijgen raden we je aan met ons een ronde te maken en je te laten verrassen!

In 2008 is dit grachtenpand ingrijpend verbouwd tot multifunctioneel woonhuis waarbij kosten noch moeiten gespaard zijn en uitsluitend luxe en duurzame materialen zijn verwerkt. Door de technische staat maar ook door de indeling, ruimte en de optie om de naastgelegen stadswoning erbij te kopen is het ook voor beleggers interessant. Onze ideeen en verwachte huuropbrengsten delen we graag met je.
Voor wie de overweging heeft om ouders of kinderen wel in de buurt te laten wonen, ook dat kan in de naastgelegen woning aan de Bredesteeg 6. Je hoeft ook hier niet veel te doen, met wat schilderwerk ben je er wel.

Aan de voorzijde woon je aan een zeer sfeervolle straat met één van Amersfoorts’ oudste grachten midden in onze historische binnenstad, tegenover vestingwal "Muurhuizen". Aan de achterzijde bevindt zich de zonnige patiotuin en dakterras waar je heerlijk in alle rust in de zon kunt zitten. Natuurlijk op loopafstand van alle belangrijke voorzieningen zoals: het station, het stadscentrum met goede winkel & horecavoorzieningen, (muziek)scholen, musea en culturele wandelroutes. Even een hapje eten in de Krommestraat, op zaterdag bloemen of vers brood halen op de markt, het kan allemaal. Stel je voor: Cafe Van Zanten, misschien wel het leukste (buurt)cafe van de binnenstad aan het einde van de straat…

Behalve dat keuken en sanitair aan de modernste eisen voldoen, zijn ook alle technische installaties vervangen. Daarnaast zijn gevel-, dak- en vloerisolatie aangebracht, waarbij alle ramen voorzien zijn van dubbel glas (gelaagd en HR++), waarbij een folie voorkomt dat passanten naar binnen kijken, zodat uw privacy optimaal is gewaarborgd. Het oorspronkelijke bouwjaar van beide voorhuizen is rond 1850 (beschermd stadsgezicht); de perceelgrootte bedraagt 294 m2.

Indeling: zij-entree, hal met luxe toiletruimte, hardhouten bordestrap, CV-ruimte met HR-combiketel (2019), hydrofoorinstallatie en meterkasten. Aan de voorzijde bevinden zich een woon- eetkamer alsmede een luxe open woonkeuken met (water)eiland met cooker en complete inbouw-apparatuur inclusief stoomoven; aansluitend een TV-hoek met schuifpui naar deels overdekte patiotuin. Vanuit de hoofdentree bereikt u een prachtig grote studio / werkkamer met oude plafondbalken, toiletruimte annex kleedruimte, 3 gevelramen en een schuifpui naar de patio. Via een tussenhal met wijnkamer komt u in de grote inpandige garage met opstelruimte voor 3 auto’s en trapopgang. De garage beschikt over op afstand bedienbare deuren. De gehele begane grond is voorzien van een natuurstenen vloer met vloerverwarming.

Verdieping 1: overloop met dakkoepel, berging, tochtdeur en hal. Aan de grachtenzijde bevindt zich een prachtig grote zonnige L-vormige ‘Herenkamer’ met werkhoek, vide en schuifpui naar het zonnige dakterras. De 6 gevelramen bezorgen u daarnaast een prachtig uitzicht op de vestinghuizen aan de overzijde van de gracht. In het achterhuis bevindt zich een 2e multifunctionele woon-/werkkamer met balkenplafond, trapkast, toiletruimte en waskamer met keuken en opstelling HR-combiketel. De riante master-bedroom bevindt zich in de eindvleugel en omvat een inloop-garderobe met op afstand bedienbare Veluxramen, een luxe badkamer met whirlpool, stoomdouche, dubbele wastafel, toiletruimte en een infrarood-sauna. De gehele etage is voorzien van eiken lamelparket.

Verdieping 2: overloop met gevelraam en toiletruimte. 1 grote slaapkamer met zadeldak, 3 Veluxramen en een 2e badkamer bestaande uit een douche met wastafel. Op het voorhuis bestaat de mogelijkheid eveneens een kapverdieping te plaatsen.

Dit soort unieke locaties kom je maar zelden tegen. En als je ze tegen komt, staan ze vaak niet te koop, dus kom kijken, we laten het je graag zien!

Waar komt deze naam vandaan? Weverssingel; nadat de oorspronkelijke stad ommuurd was, werden daar direct omheen twee verdedigingsgrachten gegraven. Een daarvan werd na de stadsuitbreiding in de vijftiende eeuw gedempt. De naam gaat terug op de hier veelal gevestigde wevers en komt al in het begin van de 17e eeuw voor.

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl