Wonen in het centrum van de stad is genieten van de levendigheid en profiteren van alle voorzieningen op loopafstand. Even cultuur snuiven, hapje eten, filmpje pakken of een snelle boodschap, het kan allemaal. Dit appartement met de entree op de eerste verdieping ligt aan de gezellige Mooierstraat, direct nabij de Langestraat. Groot voordeel is dat je hier rustig woont, maar wel alles bij de hand hebt. Nieuwsgierig? Kijken mag!

Deze woning biedt een kans om te wonen in de schaduw van de Onze Lieve Vrouwe-toren. Temidden van oude rooilijnen, ontstaan door schitterende gevels & poorten, grachten & bruggetjes, stegen & straten. Het Mooierplein ligt binnen de eerste stadsomwalling, in het gebied dat is uitgeroepen tot een beschermd stadsgezicht. Alleen hierdoor kan het unieke, middeleeuwse karakter zo authentiek mogelijk worden bewaard. Het is één van de oudste stukjes Amersfoort.

De woning maakt deel uit van 29 karakteristiek vormgegeven en zeer divers ingedeelde woningen en appartementen, verdeeld over drie bouwblokken met een geheel eigen gezicht en zeer goed passend in deze historische omgeving.

Het complex heeft een aantrekkelijke entree op de begane grond waar zich ook de brievenbussen bevinden. Vanuit deze centrale hal heb je toegang tot de parkeergarage met eigen parkeerplaats en berging. Er is ook een aparte berging voor de fietsen. Via de trap bereik je de loopgang, deze is ook te bereiken via de centrale lift in het complex.
Je komt de woning binnen in de hal, hier vind je het toilet, een berging met de meterkast, de trap en woonkamer met open keuken. Vanuit de woonkamer kijk je uit over de gezellige winkelstraat. Er is veel invallend licht door de grote raampartij met Frans balkon. Het middelste raam is een draai-kiepraam, dit kun je lekker openzetten voor een fris briesje op mooie dagen. Er ligt een massief houten vloer die doorgelegd is tot in de open keuken.
De keuken is in een hoekvorm opgesteld, uitgevoerd in wit met beuken en rvs-beslag, en voorzien van de benodigde inbouwapparatuur waaronder een gascomfort, koelkast, afzuigkap, combioven en vaatwasser.

Op de tweede woonlaag geeft de overloop toegang tot de wasruimte met opstelplaats voor de wasmachine & droger en de cv-installatie. De badkamer is in 2013 vernieuwd en v.v. ligbad met handdouche, een grote inloopdouche, een zwevend toilet, een wastafel met bijbehorend meubel en spiegel. Er zijn op deze woonlaag twee slaapkamers. Eén van de slaapkamers geeft toegang tot het balkon met terras van ruim 9 m², liggend op het zuidoosten. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Ook de tweede kamer kijkt hier mooi op uit. Op de derde woonlaag bevindt zich de zolder. Deze is momenteel in gebruik als slaapkamer waar je vanuit je bed uitzicht hebt op de ‘Onze Lieve Vrouwetoren’. Wie wil dat niet?

Algemene kenmerken:
• Goed onderhouden woning
• Rustige ligging en toch hartje centrum
• Eigen parkeerplaats in de parkeerkelder
• Modern en speels gebouwd
• Goed geïsoleerd
• Berging in onderbouw
• Bouwjaar 2000

Aanvaarding: in overleg
Vraagprijs: € 335.000,– k.k.

NB: Deze straat wordt al in 1405 in diverse akten genoemd, echter de oorsprong is, ondanks meerdere onderzoeken, onbekend gebleven.