"Amsterdams wonen" maar dan wel in ónze historische binnenstad! Soms mogen we een appartement aanbieden waar alles samenkomt. Niet alleen vanwege de super aantrekkelijke ligging in het centrum van Amersfoort maar zeker ook vanwege de uitstraling en van dit 3- kamer appartement op de bovenste verdieping binnen een kleinschalig gebouw stammend uit de 18e eeuw. Het gebouw is buitenom onlangs weer volldig geschilderd en zijn de goten vervangen, dus de komende jaren hoef je geen groot onderhoud te verwachten. Dit soort unieke locaties kom je maar zelden tegen. En als je ze tegen komt, staan ze vaak niet te koop.

Aan de voorzijde woon je aan een zeer sfeervol straatje, aan de achterzijde bevindt zich het zonnige en heerlijk vrij gelegen dakterras uitkijkend over de grachten en de binnenstad. De Breestraat te Amersfoort is rustig gelegen in het historische centrum van Amersfoort. Natuurlijk op loop afstand van alle belangrijke voorzieningen zoals: het station, het stadscentrum met goede winkel & horeca voorzieningen, (muziek)scholen, musea en culturele wandelroutes. Even een hapje eten aan de Krommestraat, op zaterdag bloemen of vers brood halen op de markt, het kan allemaal. Stel je voor: in nog geen 2 minuten haal je een heerlijk kopje koffie bij Coffee Corazon of kijk je een filmpje in het Lieve Vrouwe Theater.

de Indeling is als volgt: ruime en recentelijk opgeknapte entree bij de voordeur voor o.a. de fietsen met een trap naar de 1e etage waar zich de voordeur van het appartement bevindt.

Entree, ruime overloop met toilet, berg/stookruimte en de gave houten kapconstructie in het zicht. Aan de achterzijde (Westsingel zijde) bevindt zich de lekker ruime en lichte woonkamer met Frans balkon, dakkapellen en dakramen. Vanuit hier kijk je uit over de singel en Amersfoorts’ bekenste toren, de Lange Jan. De open keuken is in een hoekopstelling geplaatst en uitgerust met diverse inbouwapparatuur waaronder een gaskookplaat, rvs/glazen afzuigkap, combi-magnetron, vaatwasser en koelvriescombinatie. lichte badkamer met ruime inloopdouche, ligbad, design radiator en badmeubel. De bergruimte en de aparte wasruimte zijn fraai weggewerkt.

Via de overloop is de nette badkamer (met ligbad, wastafelmeubel, douche) en de twee slaapkamers bereikbaar, evenals de woonkamer met een hoge nok en de oude monumentale kapconstructie mooi in het zicht. Vanuit de tweede kamer kom je op het romantische dakterras waar je in alle rust kunt genieten van het zonnetje…
De servicekosten binnen deze goed beheerde VvE bedragen €200,00 per maand.
Kom kijken, we laten je dit verrassende appartement graag zien!

NB: Deze straat ontleent zijn naam aan het feit dat zij breder is dan de andere straten die aan de binnenzijde van de eerste stadsmuur lopen. Het gedeelte tussen Paternosterstraat en Lieve Vrouwekerkhof heette oorspronkelijk Onze Lieve Vrouwestraat (zie bij Krankeledenstraat). De naam wordt in de bronnen aangetroffen vanaf 1536.
Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl