Zijn jullie op zoek naar een charmant en tiptop verzorgd jaren ’30 huis in een gezellig hofje? Kom maar kijken! De Palmstraat is vooral bijzonder door de manier waarop hij is gesitueerd: rondom twee hofjes, waardoor de straat het karakter heeft van een klein tuindorp. Je hebt er het beste van twee werelden: aan de ene kant het rustige en kindvriendelijke karakter van deze mooie straat en aan de andere kant de bruisende binnenstad en het Eemkwartier op een paar minuten fietsen. Naast een gevarieerd winkelaanbod in het centrum en het Eemplein, zijn ook de bossen, het zwembad en Dierenpark Amersfoort aantrekkelijke extra’s in de buurt. We laten het graag aan je zien!

Het Soesterkwartier behoorde tot 1850 tot het buitengebied van Amersfoort, gelegen tussen Amersfoort en buurtgemeente Soest. Toen echter in de jaren ’60 en ’70 van de negentiende eeuw twee spoorlijnen werden aangelegd, ontstond er een afgebakend gebied dat in eerste instantie de naam Spoorwijk kreeg. De economische groei, die het spoor en het station met zich meebrachten, droeg in belangrijke mate bij aan het ontstaan en de ontwikkeling van de woonwijk. De laatste jaren vestigen zich steeds meer tweeverdieners en jonge gezinnen in deze gezellige wijk. Het Soesterkwartier is populairder dan ooit!

De Palmstraat is een rustige straat waar alleen bestemmingsverkeer rijdt. Kinderen kunnen er rustig met elkaar spelen op het speciaal aangelegde speelterreintje.

Met de auto ben je binnen een paar minuten op de rondweg van het centraal gelegen Amersfoort en ook het openbaar vervoer in de omgeving is goed georganiseerd; het centraal station ligt op een paar minuten lopen.

De hal
Als je door de voordeur naar binnen loopt overvalt je direct die sfeer die alleen oude huizen zo kunnen overbrengen. Een halletje met mooie deuren, houtwerk, ruime trapkast, apart toilet en een stijlvol betegelde vloer.

Woonkamer
De lichtinval in huis vertelt je direct dat het huis op het zuiden ligt. Openslaande deuren die je direct vanuit de open keuken de tuin in leiden. Of juist andersom weer naar binnen trekken, de haard tegemoet onder dat hoge plafond waarvan de balken nog zichtbaar zijn. Een mooie vloer en een moderne luxe keuken met een groot fornuis waar je kan koken zonder contact met de mensen om je heen te verliezen.

Verdieping 1: wanneer je de trap op loopt vind je direct rechts de moderne badkamer. Een ruime en fijne douche, wastafel en wc maken dat je ’s ochtends je bed makkelijker uitkomt. Direct naast de badkamer ligt de grootste slaapkamer. Ook hier is alles eraan gedaan om lekker je bed in en uit te komen. De ruimte, het uitzicht op het groen, de sfeervolle inbouwkast en donkere warme vloerbedekking aan je voeten maken dit een plek waar je graag verblijft. Je hoort letterlijk de vogels fluiten in de vroege ochtend. De slaapkamer ernaast is bijna even groot en is netjes afgewerkt. De nette afwerking geldt ook voor het laatste kleine kamertje.
Verdieping 2: via een vaste trap is de zolder te bereiken. Vanwege de hoogte hier zijn er weinig officiële vierkante meters. Tot 1.80 kan je er precies staan. Hierdoor is er veel opbergruimte. Dit brengt ook de optie mee om in de toekomst hier in ruimte uit te breiden door middel van een dakopbouw.

De tuin
Deze is recentelijk nieuw aangelegd met een ruime plek om van de zon te genieten en een relaxte zit onder de overkapping voor als je dat juist even niet wilt. Langs de rand veel kleurrijke bloemen en planten die straks in mei de tuin weer helemaal in bloei zetten. En uiteraard een schuurtje waar je je fiets en dergelijke kwijt kan.

Let op, de gestelde prijs betreft een koopprijs vanaf!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl
Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Waar komt de naam Palmstraat vandaan? De palm is een boom uit de Palmenfamilie. Men kent ca. 200 geslachten en ca. 2700 soorten, die voornamelijk voorkomen in tropische en subtropische gebieden. Op het noordelijk halfrond komen in de gematigde streken slechts enkele soorten voor.