Buiten wonen en leven met alle voorzieningen om de hoek, dat kan in deze unieke Oranjerie op landgoed Nimmerdor. Hier is wonen echt een beleving! Het landgoed dateert oorspronkelijk uit de 17e eeuw en behoort tot een van de eerste bebossingen op zandgrond van de Utrechtse Heuvelrug. De ‘woeste’ gronden werden in 1640 aangekocht door Everard Meyster die in de jaren daarop een geometrische tuin heeft laten aanleggen, waarin altijd groen blijvende naaldbomen overheersten; vandaar de veelzeggende naam ‘nimmer dor’. Het terrein heeft een omvang van circa 68 hectare. De Oranjerie is in 1979 verbouwd tot woning en in 2004 toegevoegd aan het Rijksmonumentenregister. Zoek je iets bijzonders in een bosrijke omgeving en toch nabij de stad? Dan is dit je toekomstige woning!

Het ruime perceel (1.335 m²) met fraai aangelegde tuin is keurig onderhouden en uitgerust met een royaal terras aan de grote vijver, een houten berging met sauna en een moestuin. Aan de entree zijde van de Oranjerie bevindt zich de ruime oprit met voldoende parkeerruimte. De woning heeft een netto gebruiksoppervlak van maar liefst 273 m² en een inhoud van 1.212 m³. Bijzonder is de authentieke uitstraling gecombineerd met modern comfort. Hierdoor is er een sfeer ontstaan waar je je niet alleen als bewoner zult thuis voelen, maar waar ook gasten zich zeer welkom zullen voelen!

Het woonhuis heeft een rechthoekige plattegrond van circa 16 bij 9 meter en bestaat uit 2 bouwlagen, besloten door een zeer flauw hellend schilddak. Dit schilddak is in 2002 volledig vernieuwd en geïsoleerd. Het geheel is goed onderhouden en voorzien van isolerende beglazing.

De indeling is als volgt: ruime hal met toegang tot het toilet en voorraadkamer met de stookopstelling. De woonkamer geeft een bijzonder mooi uitzicht door de grote raampartijen over de grote vijverpartij waar de vogels het voor het zeggen hebben. De eetkeuken is voorzien van allerlei inbouwapparatuur en gaat over in de woonruimte. Deze heeft een speelse indeling met eetkamer v.v. openhaard, leeskamer en zitkamer. Tevens op de begane grond een slaapkamer met badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel.

Verdieping: vanuit het nieuwe trappenhuis kom je op de overloop vanwaar je de 4 slaapkamers, de badkamer en een grote berging kunt betreden. Drie slaapkamers hebben door de halfronde ramen een mooi uitzicht over de tuin en de vijver. De badkamer is voorzien van een ligbad, dubbele wastafel en inloop douche ruimte. Het toilet is separaat vanaf de overloop toegankelijk. Vanuit de inpandige berging is er via een vlizo trap toegang tot de royale vliering.

Kenmerken:
- bouwjaar omstreeks 1876
- gebruiksoppervlakte 273 m²
- perceeloppervlakte 1335 m²
- goed onderhouden
- onder architectuur aangelegde tuin
- woonkeuken
- twee badkamers
- 5 slaapkamers
- nabij op- en afrit A28
- op 10 minuten fietsafstand van het centrum

Kortom, deze charmante Oranjerie is door zijn ligging en historie een unieke combinatie met optimaal wooncomfort!