Deze grootste helft van een stijlvol gebouwde jaren ’30 tweekapper heeft een hoge nok met verglaasde dakpannen waardoor het een robuuste uitstraling krijgt. Gelegen op de grens tussen Amersfoort en Soest met langs het huis de bosweg die leidt naar een mooi wandelgebied waar onder andere golfbaan De Hoge Kleij deel van uitmaakt. Het huis kenmerkt zich door drie volwaardige verdiepingen, een royale oprit met meerdere parkeerplaatsen, een grote garage, een diepe zuidgelegen tuin met volwassen bomen en veel privacy. Nieuwsgierig? Kijken mag!

De Amersfoortsestraat is een doorgaande weg en een historische weg van Amersfoort naar Utrecht die onderdeel is van de ‘Wegh der Weegen’. Het centrum en NS station van Amersfoort zijn met de auto in 7 minuten bereikbaar of met het openbaar vervoer (bushalte direct aan de weg). Ook Zeist en Soest en de uitvalswegen naar de A28, A27 en A12 zijn in een paar minuten bereikbaar. Deze voormalige rijksweg wordt vooral gesierd door diverse royale villa ’s en herenhuizen, allen op ruime tot zeer ruime percelen. Aan beiden zijden van de straat zijn uitgestrekte bossen die bekend zijn om de uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden. Het is hier ‘wonen in het groen’ aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug en dat terwijl het bruisende centrum van de stad Amersfoort op slechts enkele kilometers van het huis ligt! Ook meerdere scholen voor voortgezet onderwijs zijn via ruime en veilige fietspaden in enkele minuten bereikbaar.

Indeling: entree, hal, toiletruimte, werkkamer, woonkamer over de gehele diepte van de woning (ruim 40 m²) met openslaande deuren naar het terras, gesloten keuken met toegang tot de (wijn)kelder. De keuken grenst direct aan de woonkamer waardoor het mogelijk is om een open leefkeuken te realiseren. Zowel de keuken als de werkkamer beschikken over een zijraam waar het ochtendlicht naar binnen valt.
1e verdieping: via de bordestrap met veel daglicht bereik je de overloop. De ouderslaapkamer bestaat uit oorspronkelijk twee samengevoegde kamers en beschikt over vaste kastruimte en openslaande deuren naar het balkon. Daarnaast een 2e slaapkamer met vaste kastruimte en de ruim opgezette badkamer.
2e verdieping: overloop met douche en wastafel, 2 goed bemeten slaapkamers en luik naar grote vliering.

Kortom, een ruime woning met veel mogelijkheden!


Aanvaarding: op korte termijn mogelijk
Vraagprijs: € 649.000,– k.k.


Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl


NB: In het midden van de 17de eeuw werd de Amersfoortseweg aangelegd als verbinding tussen Utrecht en Amersfoort. De kaarsrechte weg werd maar liefst 60 meter breed en stond als snel bekend als ‘Wegh der Weegen’. Aan beide zijden van de weg werden drie rijen met bomen geplant en om de paar honderd meter kwamen sorties, oftewel zijwegen. Daartussen werden grote vakken grond uitgegeven.