DEZE WONING HEBBEN WIJ VOOR ONZE OPDRACHTGEVER AANGEKOCHT

Wij komen niet vaak een huis tegen dat zo zorgvuldig en zo doordacht verbouwd is als deze karakteristieke woning aan de Vondellaan. De oorspronkelijke architectuur met de kenmerkende gevel komt na een reinigingsbeurt prachtig tot zijn recht met de nieuwe knipvoeg. Dat de buren hetzelfde hebben gedaan maakt het beeld nog mooier.

De Vondellaan is een van de strategische lanen die haaks op de hoogtelijnen van het Bergkwartier lopen. De opzet van de wijk in Engelse landschapsstijl met gebogen lanen en duidelijke hoogteverschillen is ook ruim 100 jaar na de realisatie nog steeds een voorbeeld voor stedenbouwers.

Het station is op loopafstand net als winkels en scholen. De binnenstad is maar een steenworp verder.


De indeling van dit bijzondere huis is als volgt:

entree via tochtportaal naar mooie hal met trapopgang. De staat van onderhoud is uitstekend en dat is hier direct zichtbaar. Er is een kelder en een brede voorkamer met (gas)open haard. De achterkamer is een echte familiekamer met tweede open haard (hout) en een lekkere loungebank voor de televisie.

Een superieure keukenuitbouw verbindt de stijlvolle keuken met de serre. Het gezinsleven speelt zich hier af. Openslaande deuren naar de tuin en een prachtige lichtinval maken dit een plek om lang te zijn. De keuken is van alle mogelijke apparatuur voorzien. De meubelmaker die de keuken bouwde heeft de stijl van het huis goed getroffen met paneeldeurtjes en een granito aanrechtblad.

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers een complete badkamer en een apart toilet. Ook op deze verdieping is te zien dat er niet bespaard is op de afwerking.

De tweede verdieping biedt plaats aan twee kamers. Een van de kamers is nu ingericht als uitgebreide garderobekamer. Er is veel bergruimte.

De tuin is groot. Er is ruimte voor een prettige garage die aan het eind van de oprit ligt. Grote blikvanger is de veranda. De eventueel af te sluiten ruimte is eigenlijk een extra woonkamer. Lange zomeravonden zullen hier nog langer duren. De uitstekende zonligging op het zuiden draagt daar zeker aan bij.


Kortom een buitenkans!