Wonen in Amersfoorts stijlvolle binnenstad kan op verschillende manieren. De mogelijkheid die wij hier bieden, is een wel heel bijzondere. Deze "LOFT-woning" bestaat voor de ene helft uit een individuele woning met fraaie open kap. De andere helft bestaat uit de slaapvertrekken en toekomstige badkamer in het naastgelegen herenhuis. Binnen ervaar je een oase van licht, ruimte en privacy – en dat midden in het hart van de historische binnenstad. Aan de achterzijde bevindt zich een besloten en zeer rustig hofje dat tevens bereikbaar is met een achterom. De combinatie van rust en alle geneugten van de stad is uniek! Wil je dit ook ervaren? Kijken mag!

Aan de voorzijde woon je aan een zeer sfeervolle straat met één van Amersfoorts oudste grachten midden in onze historische binnenstad, tegenover vestingwal "Muurhuizen". Natuurlijk op loopafstand van alle belangrijke voorzieningen zoals het station, uitstekende winkel & horecavoorzieningen, musea, theater De Flint, bioscopen en culturele wandelroutes. Op zaterdag bloemen of vers brood halen, bij Van Zanten op het terras een wijntje doen en/of een hapje eten in de Krommestraat. Het kan allemaal…..

Hoewel er nu een praktijk is gevestigd, is de bestemming "gemengd" en biedt zowel de mogelijkheid voor wonen en/of werken.
Indeling: eigen entree, hal met meterkast, royale woonkamer met eikenhouten vloerdelen en een fraaie opengewerkte dakconstructie. Aansluitend bevindt zich een compacte eenvoudige keuken. Aan de tuinzijde ligt nog grote slaap-/werkkamer met veel daglicht en toegang tot de tuin. Door deze drie ruimten samen te voegen ontstaat een prachtige royale "loft" waarin bijvoorbeeld een geweldig meubel geplaatst kan worden wat uitloopt in de keuken aan de voorzijde (zie de impressies). In de slaapvleugel bevinden zich 2 slaapkamers met een hoog gevelraam. De tussenhal geeft daarnaast ook toegang tot de badkamer (nog aan te leggen), een separaat toilet met voorportaal en fonteintje en een berging.

Dit soort unieke locaties kom je maar zelden tegen. En als je ze al tegen komt, staan ze vaak niet te koop, dus kom kijken. We laten het je graag zien!


Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl


WAAR KOMT DE NAAM WEVERSSINGEL VANDAAN?
Nadat de oorspronkelijke stad ommuurd was, werden daar direct omheen twee verdedigingsgrachten gegraven. Eén daarvan werd na de stadsuitbreiding in de vijftiende eeuw gedempt. De naam gaat terug op de hier veelal gevestigde wevers en komt al in het begin van de 17e eeuw voor.