Sfeervol en monumentaal wonen op een prachtige locatie direct aan een park? Dat kan in dit speels ingedeelde en van boven tot beneden keurig verzorgde appartement met 92m2 (!) netto gebruiksoppervlak aan de Graaf Adolflaan 60! Dit unieke appartement binnen het oude kazerneterrein met de gave oude gevels, hoge plafonds, ruime woonkamer en 2 slaapkamers is een fijne mix van historische en eigentijdse elementen.

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst is het vrije uitzicht op het mooie stadspark en het licht dat door de twee hoge monumentale ramen op het zuiden de woonkamer binnenstroomt, wat zorgt voor een warme ambience. De ligging tussen het groene park en een doodlopend straatje geeft de woning veel rust en privacy.

De woning maakt deel uit van het Rijksmonument ‘Juliana van Stolbergkazerne’, oorspronkelijk gebouwd in 1891. Het appartement ligt op loopafstand van de supermarkten en winkels aan de Leusderweg en dichtbij diverse basis- en middelbare scholen. Amersfoort Centraal Station is nog geen 10 minuten lopen, en in dezelfde tijd, of na een paar minuten fietsen, sta je middenin de gezellige binnenstad met al zijn winkels en terrasjes.

Het appartement bevindt zich op de eerste en tweede verdieping en heeft een aparte berging in de onderbouw. Het complex, in 1891 gebouwd als kazerne, is begin jaren ’80 omgebouwd tot woningen en maar 10 appartementen, waarvan nummer 60 van het grootste type is.

De indeling is als volgt: je bereikt het appartement op de 1e verdieping via een trapportaal dat slechts 3 appartementen bedient. Overdekte entree, hal met meterkast en modern toilet, buitengewoon ruimtelijke woonkamer met lichte laminaatvloer en provisiekast. De ligging aan het park en de oriëntatie op het zuiden zorgen voor een prachtig uitzicht op het groen en een uitstekende lichtinval. Aan de andere zijde bevindt zich de open hoekkeuken met granieten werkblad en diverse inbouwapparatuur.

Verdieping 2: ruime overloop met opstelling cv -installatie, wasmachine aansluiting, 2 slaapkamers met hoge plafonds en flinke dakramen, strakke badkamer in lichte kleurstelling met ligbad/douche combinatie en wastafelmeubel. De overloop – die is vergroot met een dakkapel – biedt veel ruimte voor een werk- of logeerplek en de ramen hier bieden uitzicht op de Amersfoortse Lange Jan.

Algemeen: prachtige woning met een monumentale gevel gelegen aan de rand van het park en dichtbij de binnenstad. Het appartement is de afgelopen jaren met liefde bewoond wat je terugvindt in de sfeer en de goede staat van onderhoud. Dikke muren en de gunstige zonligging zorgen voor natuurlijke warmte in de winter. De bewoners betaalden de afgelopen jaren slechts €75 per maand aan energiekosten.

Als nieuwe eigenaar maak je deel uit van een actieve Vereniging van Eigenaren met professionele VvE beheerders. Voor al het onderhoud, opbouw reservefonds, opstalverzekering en administratiekosten is de bijdrage € 198,10 per maand.

Benieuwd of jij binnenkort in dit geweldige appartement gaat wonen, met al het groen én de stad als beste buur? We lopen graag een ronde met je!

Hoogtepunten:

• Monumentaal pand
• Ligging pal aan stadspark
• Zuidelijke oriëntatie
• Veel lichtinval door hoge ramen
• Ruime kamers met hoge plafonds
• Rust en privacy
• Lage energiekosten
• Loopafstand binnenstad, centraal station
• Voldoende parkeerplek middels vergunning

Wie was Graaf Adolf? Graaf Adolf van Nassau, 1540-1568, vierde zoon van Willem de Rijke en Juliana van Stolberg; jongere broer van Willem van Oranje. Sneuvelde bij Heiligerlee.

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl