Hier wil je wonen! Deze op een unieke en zeer idyllische locatie gelegen stadswoning (rijksmonument) stamt uit circa 1570. Door de ligging tussen de middeleeuwse Muurhuizen, Havik en Groenmarkt kun je de Appelmarkt met recht een "Anton Pieck-locatie" noemen. Het is daarnaast het enige plein in het stadscentrum waar –op het gezellig buurtcafé De Dikke Koning na- alleen wordt gewoond. Je vindt verder geen horeca en winkels op het plein zelf, uiteraard wel direct om de hoek!

Kortom, een zeer charmant en eeuwenoude stadswoning op één van de meest bijzondere en intieme pleinen van Amersfoort waar de sfeer direct tastbaar is zodra je het pleintje op loopt. Het huis heeft een zonnig en super rustig dakterras met uitzicht op de tuintjes en middeleeuwse achtergevels van de buurpanden. Aan de voorzijde stap je direct het pleintje op waar je in de avonden ook lekker op het stoepje in de zon kunt zitten en op het dakterras zit je heerlijk in de rust!

Natuurlijk vind je op loopafstand alle belangrijke voorzieningen; goede winkels & horeca voorzieningen, het station NS, (muziek)scholen, musea en culturele wandelroutes. Even een hapje eten aan de Krommestraat, op zaterdag bloemen en verse broodjes halen op de markt, het kan allemaal. Stel je voor: in nog geen twee minuten haal je een heerlijk kopje koffie bij Coffee Corazon of loop je naar een van de restaurants om de hoek!

De indeling is als volgt: via de verhoogde entree kom je in de hal met trapopgang en toegang naar de woonkamer met bergkast. Aan de voorzijde een prachtig zicht op de Appelmarkt en aan de achterzijde bevindt zich de woonkeuken met door het daklicht een prima lichtinval. De keurige keuken is uitgerust met diverse apparatuur waaronder een koel/vries combinatie, vijf-pits gascomfort en oven.

Verdieping 1: overloop van waar de grote slaapkamer aan de voorzijde bereikbaar is en aan de achterzijde de flinke badkamer welke is uitgerust met een ligbad, dubbele wastafel, 2e toilet en de wasmachine aansluiting.

Verdieping 2: deze grote open zolderruimte heeft een nokhoogte van circa 4 meter met een prachtige middeleeuwse kapconstructie gedeeltelijk in het zicht en twee aparte ruimten waar je kan slapen of als werk/hobbyruimte kunt gebruiken. Tevens bevindt zich hier een vliering bereikbaar via een losse trap. Zowel de voor- als achterzijde heeft een dakkapel. Middels een openslaande deur betreed je het goed bemeten dakterras waar je van ’s ochtends vroeg tot laat
in de avond in alle rust van de zon kunt genieten met uitzicht over de omliggende oude panden.

Algemeen: perceel grootte 64m2, woonoppervlak 110m2, totale inhoud 389m3 (volgens NEN 2580 meetrapportgage).

Kortom, een prachtige stadswoning waar de huidige eigenaren met veel plezier en liefde hebben gewoond.

Kom kijken, we laten het je graag zien!

NB: De Appelmarkt, die oorspronkelijk Gansemarkt heette, naar de markt voor gevogelte die hier toen werd gehouden, werd in 1621 uitgebreid met het hier gelegen deel van het kerkhof van de Joriskerk en was toen al in gebruik als groente- en fruitmarkt.

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl