Aan de fraaie Muurhuizen werd achter deze meer dan 150 jaar oude monumentale voorgevel in 1981 dit kleinschalige appartementencomplex gebouwd. Op de begane grond van dit gebouw bevindt zich dit bijzondere 2-kamer appartement op een sfeervolle, rustige en centrale locatie midden in het historische stadshart van Amersfoort. Opvallende kenmerken zijn onder andere de royale woonkamer met 3,5 meter hoog plafond, grote karakteristieke raampartijen, ruime slaapkamer en een eigen tuin met terras!

Natuurlijk vind je op loopafstand alle belangrijke voorzieningen; goede winkel & horeca voorzieningen, het station NS, (muziek)scholen, musea en culturele wandelroutes. Even een hapje of een borreltje bij van Zanten om de hoek, op zaterdag verse broodjes halen op de markt, het kan hier allemaal!

De indeling is als volgt: entree, hal met toilet en fonteintje. De half open woonkeuken heeft diverse inbouwapparatuur en een wasmachineaansluiting. Royale woonkamer met marmerenvloertegels. Slaapkamer voorzien van laminaat en openslaande deuren naar de binnenplaats, de openslaande deuren zijn allen voorzien van screens. Vanuit de slaapkamer is de badkamer bereikbaar die voorzien is van wastafel en ligbad/douchcombinatie. Het gebouw heeft twee entrees, waarvan een doorgang biedt naar de algemene binnenplaats met eigen bergingen.

Bijzonderheden:
• Centrale ligging midden in historische stadskern
• Gemeentelijk monument
• 3,50 meter hoge woonkamer met grote raampartijen
• Eigen tuin met terras aan de achterzijde
• Externe eigen berging van 6 m²
• Kleinschalig appartementencomplex
• Servicekosten € 166,- per maand
• Gebruiksoppervlak: 75 m²


Aanvaarding: op korte termijn mogelijk
Vraagprijs: € 350.000,– k.k.


Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl


WAAR KOMT DE NAAM MUURHUIZEN VANDAAN?
Omstreeks 1380 werd al begonnen met de bouw van een nieuwe muur. Van de eerste muur is weinig bewaard gebleven, slechts de sterk gerestaureerde Kamperbinnenpoort resteert. Omstreeks 1450 was de nieuwe ommuring gereed en kon de oude muur worden afgebroken. Ter plaatse werden met hergebruik van het vrijgekomen bouwmateriaal huizen gebouwd, die hun naam aan de verdwenen muur ontleenden. Niettemin is het verloop van de eerste muur nog intact; de Muurhuizen volgen het tracé van de muur en maken gebruik van diens fundering.