De Havik….hier wil je wonen! Deze aan wellicht de meest idyllische gracht van Amersfoort gelegen stadswoning stamt uit de 19e eeuw maar is de afgelopen jaren van top tot teen op een geweldige manier gerenoveerd met hoogwaardig materiaalgebruik. Voor het ontwerp hiervan heeft architect Willem van Winsen getekend. Verderop in tekst lees je er meer over. Door de ligging tussen de middeleeuwse Muurhuizen, De Hof en Breestraat kun je dit met recht een “Anton Pieck-locatie” noemen. Kortom: een charmant stadshuis met optimaal wooncomfort op één van de meest bijzondere en intieme plekken van Amersfoort waar de sfeer direct tastbaar is zodra je de gracht op rijdt. Het huis heeft twee zonnige en heerlijke rustige terrassen met uitzicht op de daken en oude achtergevels van de buurpanden. Aan de achterzijde zit je dus heerlijk in de rust en aan de voorzijde stap je direct het stadse leven in. De bewoners aan de Havik kennen elkaar veelal en bij zonnige dagen kun je zo maar aanschuiven voor een lekker wijntje…

Natuurlijk vind je op loop afstand alle belangrijke voorzieningen; goede winkel & horeca voorzieningen, het station NS, (muziek)scholen, musea en culturele wandelroutes. Even een hapje eten aan de Krommestraat, op zaterdag verse broodjes halen op de markt, voor de deur een mooie bos bloemen kopen, het kan hier allemaal!

De indeling is als volgt: de begane grond is ingericht als woonkeuken, waarin opgenomen een entreeportaal opgebouwd uit transparante kunststof panelen waarin grasstengels zijn aangebracht, en een matglazen toiletruimte. Aan de achterzijde bevindt zich de keuken in hoekopstelling die met alle inbouwapparatuur is uitgerust waaronder een “Amerikaanse” koel/vries combinatie met gekoeld water en ijsblokjes machine, quooker, 5-pits gascomfort, elektrische oven, magnetron en vaatwasser, voldoende opbergruimte en een Belgisch hardstenen werkblad.

Via een stalen trap is de woonkamer op de eerste verdieping bereikbaar met aan de voor en achterzijde een balkon. Door de brede glazen schuifpui aan de achterzijde en het aansluitende balkon met dezelfde breedte krijg je een nog ruimtelijkere indruk. De vloer van het balkon is uitgevoerd in beloopbaar transparant glas, waardoor er ook (zon)licht tot diep in de woonkeuken op de begane grond kan doordringen. Op het balkon met openslaande deuren aan de voorzijde kijk je super leuk uit over De Havik. De gehele woonverdieping is belegd met een Frans eiken vloer.

De tweede verdieping is heel speels ingedeeld met ook weer veel lichtinval, op maat gemaakte inbouwkasten een slaapruimte en een badkamer op compacte en efficiënte wijze ondergebracht. De glazen achtergevel met balkon, de daklichten en de nieuw aangebrachte ramen in de zijgevel, geven een prachtig uitzicht op het omringende karakteristieke daklandschap. Door de open kap constructie heb je in de slaapkamer een ruimtelijk gevoel. De strakke badkamer is uitgevoerd met een inloopdouche, wastafelmeubel -met doorkijk naar de slaapkamer- en bubbelbad. Separaat is er een toilet aanwezig en de stook/wasmachine ruimte. De bergvliering is via een losse trap bereikbaar.

Architect Willem van Winsen zegt erover: “Belangrijkste ingreep was het openbreken van de achtergevel en het aanbrengen van grote glazen puien met aansluitende stalen balkons op de eerste en tweede verdieping. Ondanks de, door de aansluitende bebouwing, ingesloten situatie van de achterzijde van de woning, zijn de balkons zo gepositioneerd dat zij bij gebruik geen overlast bezorgen aan de buren en er een relatief groot gedeelte van de dag zon op kan vallen. Een belangrijk ruimtelijk element in de woning zijn de steektrappen van gevouwen zilvergrijze staalplaat”

De woning was ook onderdeel van het RTL5 programma “Wie woont waar”.

Algemeen: perceel grootte 43m²; gebruiksoppervlak circa 89m2, totale inhoud circa 320m³ (volgens NEN 2580 meetrapportage).

Kortom, een prachtige stadswoning waar de huidige eigenaar met veel plezier en liefde heeft gewoond.

Kom kijken, we laten het je graag zien!

NB: Havik; deze natuurlijke bocht in de Eem was in de vroegste stedelijke geschiedenis de (binnen-) haven van Amersfoort. De naam komt in de bronnen voor het eerst voor in 1390. In de middeleeuwen ook wel Havicker beke genoemd. Havik betekent waarschijnlijk bocht (vik) in het water (Ha of A); ook Havik als havenwijk kan een verklaring zijn voor de naam.

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl