In onze historische binnenstad mogen we je aan de Muurhuizen 167-169 een bijzondere woning aanbieden met in totaal 150m2(!) gebruiksoppervlak. Ooit gebouwd als woonhuis met een werkplaats op de begane grond maar je kunt het nu volledig tot wonen verbouwen of de begane grond als garage of werkruimte gebruiken. Natuurlijk, je zult hier de handen uit de mouwen moeten steken maar het huis heeft super veel potentie!

Nu heb je de kans om op een zeer charmante plek te wonen in één van de meest bijzondere straten van Amersfoort waar de sfeer direct tastbaar is zodra je de straat in rijdt. Dit deel van de Muurhuizen is rustig gelegen in het historische centrum, natuurlijk op loop afstand van alle belangrijke voorzieningen zoals: het station, het stadscentrum met goede winkel & horeca voorzieningen, (muziek)scholen, musea en culturele wandelroutes. Even een hapje eten aan de Krommestraat, op zaterdag bloemen of vers brood halen op de markt, het kan allemaal. Stel je voor: in nog geen 2 minuten haal je een heerlijk kopje koffie bij Coffee Corazon, breng je een vrij uurtje door op het terras op de Appelmarkt of loop je naar een van de restaurants om de hoek!

De indeling is als volgt: de begane grond betreft een grote, open werkplaats van circa 50m2 met een plafond hoogte van 3.16 meter.

De voordeur leidt naar de 1e verdieping met overloop, toilet, keukenruimte en een flinke woonkamer met veel lichtinval en vrij uitzicht aan de achterzijde. De dubbele openslaande deuren geven toegang tot het balkon over de breedte van het huis. Het balkon dient te worden vervangen maar geeft je dan een heerlijk vrij zicht over de tuinen, de gracht en de charmante woningen aan de Weverssingel.

Verdieping 2: overloop met stookopstelling, bergruimte, badkamer en twee forse slaapkamers waarbij de kapconstructie in het zicht is gelaten. Vanuit de voorzolder is de bergvliering bereikbaar.
Door het hele huis vindt je de oude deuren terug waarbij alle kozijnen en balustrades zijn uitgevoerd met mooi houtsnijwerk en in de woonkamer is het oude metselwerk gerenoveerd en in het zicht gelaten.

Algemeen: gebruiksoppervlak volgens het NEN2580 meetrapport 150m2, totale inhoud 565m³

Als je op zoek bent naar charmant wonen in een super leuke buurt, aan misschien wel de meest aansprekende straat van Amersfoort maar niet bang bent om te verbouwen, kom vooral kijken, we laten het je graag zien!

NB: omstreeks 1380 werd al begonnen met de bouw van een nieuwe muur (gereed rond. Daarvan was de totale lengte 2850 meter. En het oppervlak van de ommuurde stad verdrievoudigde. In deze muur werd een aantal poorten gebouwd die tot op de dag van vandaag te bewonderen zijn, zoals de Koppelpoort en de Monnikendam. Van de eerste muur is weinig bewaard gebleven, slechts de sterk gerestaureerde Kamperbinnenpoort resteert. Omstreeks 1450 was de nieuwe ommuring gereed en kon de oude muur worden afgebroken. Ter plaatse werden met hergebruik van het vrijgekomen bouwmateriaal huizen gebouwd, die hun naam aan de verdwenen muur ontleenden. Niettemin is het verloop van de eerste muur nog intact; de Muurhuizen volgen het tracé van de muur en maken gebruik van diens fundering

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl