Dit is een unieke kans! Wonen in een prachtig en karakteristiek herenhuis in het centrum met een sfeervolle indeling, ruime woonkamer en keuken, groot souterrain, 4 slaapkamers (mogelijkheid tot meer), 2 badkamers, een dakterras en een diepe zonnige achtertuin. Hier heerst rust en dringen de geluiden van het dagelijkse leven op straat niet tot nauwelijks door.

Dit fraaie herenhuis, dat voorheen ook dienst heeft gedaan als winkel, is gelegen aan de Arnhemseweg, ligt net buiten de Stadsring en maakt onderdeel uit van een gevarieerd straatgevelbeeld met fraaie herenhuizen. Op steenworp afstand bevinden zich winkels, theater, NS station, restaurants en alles wat de binnenstad te bieden heeft. Bewoners van de binnenstad kunnen een bewonersparkeervergunning aanvragen samen met eventuele bezoekerspassen, ook zijn er ruime parkeermogelijkheden in de nabijgelegen parkeergarage Soeverein. Uitvalswegen A28 en A1 zijn vanuit deze hoek van het centrum zeer goed bereikbaar, net als het NS-station en de busverbindingen.

De split levels en de entresols geven de woning een spannende binnenzijde en worden door de huidige bewoners optimaal gebruikt. De positionering van de woonkamer, keuken en het souterrain is zo uitgevoerd dat er een speelse en logische verbinding is ontstaan tussen de verschillende woonfuncties. De voor deze bouwstijl kenmerkende hoge plafonds en raampartijen zorgen voor veel lichtinval en ruimtelijkheid in de woning. Van het souterrain tot en met de tweede etage is parket doorgelegd in het leefgedeelte, de keuken is voorzien van grote grijze plavuizen. De muren zijn op deze etages glad gestuct.

Indeling:
Groot souterrain, dat momenteel gebruikt wordt als werk-/speelkamer met multifunctioneel karakter. De ruimte kan eventueel gebruikt worden als atelier of slaapkamer. Vanuit het souterrain en een kleine trap naar boven kom je in de achtertuin terecht. Het souterrain is middels doorzichtig glas afgeschermd van de woonkamer. Hierdoor sta je steeds in verbinding met elkaar. Via de trap bereik je de woonkamer.

Woonkamer:
Hoofdentree, tochtportaal met toegangsdeur voorzien van glas-in-loodramen, ruime woonkamer met het karakteristieke boograam en trap naar open hal met trapopgang, kapstok, modern toilet met fonteintje en toegang tot de praktische keuken.

Keuken/eetgedeelte:
De keuken is modern met beton en eikenhout voorzien van een breed 5 pits gasfornuis (Smeg), afzuigkap (Smeg), inbouwvaatwasser (Miele) en een losse Amerikaanse RVS koelkast. Door het plaatsen van de keuken aan beide muren is er veel werk- en bergruimte ontstaan. Vanuit de keuken houdt je makkelijk contact met eventueel bezoek in de woonkamer of het eetgedeelte. Achter de keuken ligt het eetgedeelte met vrij uitzicht op de diepe achtertuin. Deze ruimte is voorzien van een gezellige Cadel palletkachel (2018). Via de openslaande deuren en brede houten trap kom je in de zonnige achtertuin.

Entresol (1e etage):
Hier ligt nog een oude doucheruimte, die momenteel in gebruik is als berging. De ruimte is voorzien van een wasmachine- en drogeraansluiting en kan daardoor zo in gebruik worden genomen als waskamer.

2e etage:
De master bedroom aan de voorzijde van het pand is zeer groot en heeft een ‘badkamer-en-suite’. Zo vanuit de douche je bed in. Hoe fijn is dat? De badkamer is voorzien van inloopdouche, twee waskommen en opbergruimte. Aan de achterzijde van het pand ligt een zeer ruime kamer met extra berging en hier is tevens een aansluiting voor de wasmachine/droger. Deze kamer heeft momenteel meerdere functies en kan met gemak omgetoverd worden tot een ruime slaapkamer. De dubbele deuren geven toegang tot het dakterras, waar je ’s ochtends met een kop koffie in de zon de dag kunt beginnen.

Entresol (3e etage):
Modern hangend toilet met fonteitje.

4e etage:
Op deze verdieping liggen twee zeer ruime slaapkamers, een tweede badkamer met douche, hangend toilet, wastafel en aansluiting de c.v. ruimte. De hierboven gelegen vliering is bereikbaar via de overloop.

De heerlijk diepe en zonnige tuin met achterom is grotendeels voorzien van bestrating afgewisseld met gras en beplanting. Hier heerst een oase van rust die je maar zelden zo dicht nabij de binnenstad tegenkomt.

Dit stadswoonhuis in neorenaissancestijl dateert uit 1893-1900 en is ontworpen door architect W. Salomons, die veel heeft bijgedragen aan het stadsbeeld van Amersfoort (o.a. het pand waar eetcafé Hemels gevestigd is en de Society Shop). Het pand is gelegen binnen een ensemble van stadswoonhuizen. Het pand is door detaillering en bouwmassa van betekenis voor het ensemble. Het pand is zowel cultuurhistorisch als stedenbouwkundig van grote betekenis en door Gemeente Amersfoort aangewezen als beeldbepalend gebouw.

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op met ons kantoor. We laten je graag de woning zien!

Aanbevelingen:
– ruim en speels ingericht herenhuis
– karakteristieke kenmerken, o.a. gevelkenmerken en hoge plafonds en raampartijen
– parketvloer voorgelegd (2016)
– laminaat bovenste etages (2016)
– glad gestucte wanden t/m 2e etage (2016)
– 2 badkamers
– mogelijkheid tot creëren van 6 slaapkamers
– ruim souterrain voor atelier of werkruimte
– zonnig dakterras
– diepe zonnige achtertuin met achterom (17m diep bij 5m breed)
– gedeeltelijk dubbel glas
– c.v. ketel oktober 2018

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl

Waar komt die naam vandaan? . Arnhemseweg is zo genoemd omdat de straat tenminste vanaf omstreeks 1823 onderdeel was van de straatweg naar Arnhem. Die volgde in Amersfoort het beloop van de eeuwenoude Leusbroeker- of Bavoortseweg, die al ingetekend staat op de kaart van Jacob van Deventer (ca. 1570).