Dit eigentijds herenhuis bevindt zich direct nabij de Eemhaven, op vijf minuten loopafstand van de bruisende binnenstad en nabij het NS Centraal station. Kenmerkend voor het Gildekwartier is de parkachtige opzet met gevarieerde bouw in een autoluwe omgeving. De woning grenst aan de voorzijde aan een ruim opgezette groenvoorziening, wat zorgt voor privacy, vrij uitzicht en een kindvriendelijke, autovrije ligging. Een rustige omgeving, midden in de stad!

De woning beschikt over bijzonder veel lichtinval en heeft achter een prachtige vrije uitkijk over de haven en het Eemplein. Het herenhuis is voorzien van een speelse indeling, strak afwerkingsniveau, hoog comfort en bovendien is de woning energiezuinig. In 2018 zijn de 2e en 3e verdieping uitgebouwd en met behulp van een architect efficiënt en comfortabel ingedeeld. Nieuwsgierig? Kijken mag!

INDELING
Entree, hal, trapkast, toilet en ontvangstruimte. De halfopen moderne woonkeuken (uit 2017) is gelegen in het middenstuk met aan beide zijden een keukenblok. De keuken is voorzien van een combi magnetron en een aparte oven. Het mooie lange werkblad loopt door naar de ruime eetkamer, waardoor er tijdens het koken contact blijft met dit gedeelte van de woning. Hier is plek voor een grote eettafel en kijk je middels de grote raampartijen uit op de tuin. Een prettige leefkeuken, die in verbinding staat met de tuin.

VERDIEPING 1
Zeer royale woonkamer met houten vloer, vaste op maat gemaakte kastenwand en afsluitbare werkplek voorzien van een moderne glazen stalenwand met geluidsisolerend glas. Een lichte en comfortabele werkkamer, die ook kan fungeren als bijvoorbeeld tv- of speelkamer.

VERDIEPING 2
Overloop met toiletruimte, slaapkamer, ouderslaapkamer met eigen badkamer ensuite voorzien van luxe inloop douche en wastafelmeubel.

VERDIEPING 3
Overloop, 3 slaapkamers en 2e badkamer met wederom luxe inloopdouche en wastafel.

De zonnige diepe tuin op het Zuidwesten met stenen berging en achterom maken het geheel zeer compleet.

Bijzonderheden:
• uitstekend onderhouden
• luxe keuken uit 2017
• 2e & 3e verdieping uitgebouwd in 2018
• zonnige achtertuin op het zuidwesten met achterom
• 5 slaapkamers, 2 badkamers en een fraaie werkplek
• aankoop parkeerplaats in parkeerkelder eventueel bespreekbaar

WAAR KOMT DE NAAM DRAPIERSGILDE VANDAAN?
In Amersfoort werd onder drapier een wolwever verstaan. In het van oorsprong middeleeuwse drapiers- of wolweversgilde waren behalve de wevers ook de vollers, ververs en hoedenmakers te vinden.