Amsterdams wonen in Amersfoort? Hier kan het! Volgens velen kan wonen in Amersfoort niet veel leuker dan in de geliefde en immer populaire Schimmelpenninckstraat. Het is een bijzonder sfeervolle en gemêleerde straat, op loopafstand van het oude stadscentrum met alle culturele voorzieningen en wekelijkse markten maar ook dichtbij de Eemhaven met leuke restaurants, stadsstrand Zandfoort aan de Eem en Amersfoorts indrukwekkendste monument “De koppelpoort”.

Dit forse herenhuis heeft de sfeer en de allure van de bouwstijl van begin vorige eeuw met de kenmerkende prachtig hoge plafonds, de grote raampartijen, diverse originele stijlelementen, goed bemeten slaapkamers (6!) en 2 badkamers.

Kom kijken, we laten je dit XL herenhuis graag zien!

De indeling is als volgt; entree, hal, verhoogde kelder met wasmachine/drogeraansluiting, toilet, royale woonkamer met geornamenteerde plafonds, parketvloer, originele schouw en achterpui met dubbele openslaande deuren. De dichte keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. De achtertuin is circa 12m diep en heerlijk vrij gelegen.

Verdieping 1: overloop, 3 slaapkamers met hoge plafonds en een badkamer met inloopdouche, wastafel, designradiator en metro wandtegels. Het separate toilet bevindt zich op de overloop.

Verdieping 2: overloop, 3 slaapkamers waarvan een met dakkapel, de grote slaapkamer heeft een keukenblokje en toegang naar een kleine badkamer er is de nodige bergruimte en een CV-opstelling.

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl

Wie was Schimmelpenninck? Mr. Franciscus David graaf Schimmelpenninck, 1854-1924; burgemeester van Amersfoort 1891-1899, lid van Provinciale Staten 1891-1905, lid van Gedeputeerde Staten 1899-1905, commissaris van de Koningin van Utrecht 1905-1914.