Aan Amersfoorts’ meest bekende straat de Muurhuizen werd achter deze meer dan 150 jaar oude monumentale voorgevel in 1981 dit kleinschalige appartementencomplex gebouwd. Hier zit je midden in al het goede wat onze binnenstad te bieden heeft en binnen woon je comfortabel, rustig en ruim. Even een hapje eten om de hoek of op zaterdag verse bloemen of een visje halen op de markt, het kan allemaal. Stel je voor, in nog geen twee minuten ben je al bij het altijd gezellige buurtcafé Van Zanten! Alle bekende pleinen met de wekelijkse markten, terrassen en winkels (Appelmarkt, Groenmarkt en de Hof) zijn op loopafstand te vinden.

Aan de linkerzijde van dit gebouw bevindt zich op de 1e woonlaag dit 3- kamer appartement, waarvan vooral de woonkamer licht en zonnig is door de grote, hoge raampartijen. Doordat er gebruik is gemaakt van een split level indeling staan alle ruimten in open verbinding met elkaar en heeft het daarmee een zeker niet alledaags karakter.

De indeling is als volgt: zeer royale centrale entree, doorgang naar de algemene binnenplaats met eigen bergingen met elektra. Verdieping 1; entree, hal met toilet, woonkeuken welke is uitgerust met alle nodige apparatuur en granieten werkblad, Frans balkon, opgang naar de royale woonkamer met prachtig grote raampartij en een plafond hoogte van 4 maar liefst meter en aparte werk/studeerkamer met hoogslaper. Iets verhoogt bevindt zich de slaapkamer aan de achterzijde van het appartement met open badruimte met wastafelmeubel en aparte doucheruimte met 2e wastafel. De servicekosten binnen deze actieve VvE met een gezonde financiële basis bedragen €156,00 per maand.

Kom kijken, we laten het je graag zien!

Bijzonderheden: • Centrale ligging midden in historische stadskern • Gemeentelijk monument • 4,00 meter hoge woonkamer met grote raampartijen • Externe eigen berging van 6 m² • Kleinschalig appartementencomplex • Servicekosten € 156,- per maand • Gebruiksoppervlak: 79 m² (NEN2580 meetrapport) • oplevering in overleg, op korte termijn mogelijk •

WAAR KOMT DE NAAM MUURHUIZEN VANDAAN? Omstreeks 1380 werd al begonnen met de bouw van een nieuwe muur. Van de eerste muur is weinig bewaard gebleven, slechts de sterk gerestaureerde Kamperbinnenpoort resteert. Omstreeks 1450 was de nieuwe ommuring gereed en kon de oude muur worden afgebroken. Ter plaatse werden met hergebruik van het vrijgekomen bouwmateriaal huizen gebouwd, die hun naam aan de verdwenen muur ontleenden. Niettemin is het verloop van de eerste muur nog intact; de Muurhuizen volgen het tracé van de muur en maken gebruik van diens fundering.

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl