Hier wil je wonen! Soms mogen we een woning aanbieden waar alles samenkomt. Niet alleen vanwege de super aantrekkelijke ligging in misschien wel één van de leukste straatjes het centrum van Amersfoort maar zeker ook vanwege de charmante uitstraling. Deze hoekwoning (rijksmonument) met zonnig stadstuintje en achterom is van boven naar beneden tip top aangepakt. Je kunt de wanden een keer sauzen in je favoriete kleur maar dan kun je er ook zo in! Dit soort unieke locaties kom je maar zelden tegen. En als je ze tegen komt, staan ze vaak niet te koop, dus kom kijken, we laten het je graag zien!

Het huis is oorspronkelijk gebouwd eind 17e eeuw en was ooit onderdeel van een complex van achterhuis en stallen voor de huizen aan de Kortegracht en staat inmiddels op de Amersfoortse monumentenlijst te boek als rijksmonument.

Aan de voorzijde woon je aan een zeer sfeervol straatje waar bewoners elkaar veelal goed kennen, aan de achterzijde zit je in alle rust in je tuin. Natuurlijk op loop afstand van alle belangrijke voorzieningen zoals het station, het stadscentrum met goede winkel & horeca voorzieningen, (muziek)scholen, musea en culturele wandelroutes. Even een hapje eten in de Krommestraat, op zaterdag bloemen of vers brood halen op de markt, het kan allemaal. Stel je voor: een lekkere espresso op het terras Bij Hein (eten&drinken) direct om de hoek op 2 minuten wandelen…

De indeling is als volgt: entree, vrijhangend toilet met fontein. De charmante woonkamer met Hollands eikenvloerdelen en het balkenplafond in het zicht is verdeeld in een sfeervol zitgedeelte aan de voorzijde en bij de tuin met dubbele openslaande deuren het zitgedeelte aan de achterzijde van de woning. De uitgebouwde keuken bevindt zich aan de achterzijde en is uitgerust met een dubbel keukenblok met hardstenen werkblad, koelkast, vriezer, gaskookplaat, afzuigkap, combi-oven, vaatwasser, wasmachineaansluiting. Ook vanuit de keuken kun je de tuin in.

Verdieping 1: overloop met vaste trapopgang naar de zolderverdieping, super sfeervolle slaapkamer met charmante raampartijen en origineel balkonplafond en strakke, complete badkamer vloerverwarming, inloopdouche onder de schuine kap met dakramen, en 2e toilet.

Verdieping 2: voorzolder met toegang naar de 2e open slaapkamer. De 2 dakramen zorgen voor verrassend veel lichtinval en bieden zicht op de daken van de panden in de directe omgeving. Onder de kap is er praktische bergruimte voorhanden.

Je woont in de stad maar bij dit huis zit je heerlijk rustig en privé in de super gezellige en verrassend zonnige stadtuin. Je hebt hier prima plek voor een lunch, een glaasje wijn, barbecue met je vrienden of lees een goed boek in je hangmat!

Kom kijken, we laten je dit leuke huis aan de Valkestraat graag zien!

Waar komt deze naam vandaan? Deze straat werd aanvankelijk Goetscalcstraat genoemd, zeer waarschijnlijk naar Everaet Goetscalc die hier iets verderop aan de Langestraat in 1369 een huis met erf bezat. De naam Valkestraat verdrong de oorspronkelijk naam vanaf de tweede helft van de zeventiende eeuw en verwijst naar herberg De Vergulde Valk die hier te vinden was.

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl