Wonen aan de charmante Kortegracht is al bijzonder, maar bij dit grachtenpand uit 1883 met een gebruiksoppervlak van maar liefst 195m2 komt zeker veel samen! Het is een mooie combinatie, een rustige en autoluwe straat midden in de binnenstad met al het goede wat onze stad te bieden heeft. Een hapje eten om de hoek, op zaterdag verse bloemen of vers brood halen op de markt, het kan allemaal. En binnen woon je comfortabel, rustig en ruim. Apart bieden we je twee parkeerplaatsen aan in de parkeerkelder van het tegenover gelegen Mooiersplein. Dit is een stadvilla voor fijnproevers die iedere dag van het prachtige Amersfoort willen genieten!

De indeling is als volgt: ruime entree met glas en lood ramen en marmeren vloertegels, toiletruimte en trapkast. De woonkamer en suite met eikenhouten vloer, twee originele schouwen en hoge, geornamenteerde plafonds is super licht door de grote raampartijen voor én achter. Aan de voorzijde zit je lekker rustig bij de open haard in de voorste kamer en kunt deze gemakkelijk afsluiten door de schuifdeuren. Je kunt de woonkamers als twee verschillende ruimtes gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen de ruimtes bij elkaar te betrekken en de schuifdeuren juist open te zetten. Aan de achterzijde van de woning heb je alle ruimte om uitgebreid te tafelen direct bij de open keuken met alle inbouwapparatuur, semi kookeiland en bijkeuken. Doordat de achterzijde bijna geheel in glas is uitgevoerd heb je mooi zicht op de tuin, veel licht en kun je de openslaande deuren openzetten en van de rust genieten. In de tuin met berging en achterom zit je heerlijk rustig in de zon tussen veel volwassen groen!

Verdieping 1: vanuit de ruime overloop met separaat toilet heb je toegang naar de grote, dubbele kamer met de originele en suite deuren en nog twee slaapkamers. Als je deze verdieping als slaapverdieping wil gebruiken kun je één van de kamers gebruiken om daar de badkamer te plaatsen (de noodzakelijke basisvoorzieningen zijn reeds getroffen).

Verdieping 2: via de overloop zijn de twee charmante slaapkamers bereikbaar met de kap en de hoogte in het zicht. Vanuit beide slaapkamers is de flinke bergvliering bereikbaar. De strakke badkamer is uitgerust met een royale inloop douche, ligbad, dubbele wastafel en toilet. Ook hier is de kapconstructie nog mooi in het zicht gebleven.

Apart mogen we je op nog geen minuut lopen twee parkeerplaatsen in de parkeergarage aan het Mooiersplein aanbieden. De vraagprijs per parkeerplaats bedraagt €50.000,– k.k.

Op de oude stadsplattegrond uit 1649 van Joan Blaeu kun je zien dat deze plek heeft een rijke historie heeft en de fundamenten van het huis zijn eeuwenoud zijn. Volgens overlevering is het de geboorteplek van Amersfoorts’ bekendste bewoner Johan van Oldenbarnevelt en is Piet Mondriaan aan de overkant geboren.

Kom kijken, we laten het je graag zien!

Waar komt de Kortegracht vandaan? De naam komt in 1465 voor het eerst in de bronnen voor. Het betreft het kortste gedeelte van de gracht die de oudste bebouwing hier afsloot. Het overkluisde deel van de Kortegracht heette in de middeleeuwen De Plaets, later, naar de markt die er werd gehouden, de Vismarkt.

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl