Starter, dit is écht iets voor jou! (sorry beleggers, even niet voor jullie…). Dit is jou kans om te wonen in een té leuke hoekwoning midden in de Amersfoortse binnenstad! Normaliter vind je alleen appartementen in deze prijsklasse maar we mogen je nu dus een hoekwoning (47,5m2 gebruiksoppervlak) mét stadstuin aanbieden op een charmante plek op de hoek van de Pothstraat/Coninckstraat recht tegenover het middeleeuwse kerkje van het “Armen de Poth”. Nieuwsgierig? Kom kijken en team Govaert laat het je graag zien!

De indeling is als volgt: entree met bergkast en toilet, woonkamer met houten vloer, uitgebouwde keuken en cv opstelling. Vanuit de keuken heb je toegang tot je eigen, op het zuiden gelegen stadstuin.

Verdieping 1: via de vaste trap naar de eerste verdieping kom je uit op de overloop met bergruimte, badkamer met douche en wastafel en één charmante slaapkamer met uitzicht over de buurttuin en een 2e kleinere kamer.

Ben jij een liefhebber van de binnenstad en vind je het heerlijk om alle stadse voorzieningen maar ook het Zocherplantsoen waar je prima je dagelijkse rondje kunt lopen, op steenworp afstand te hebben… dan is dit je kans!

De overdracht dient plaats te vinden bij projectnotaris Bolscher Brug Deijl Notarissen te Amersfoort. Deze zal in opdracht en voor rekening van de eigenaar zorgdragen voor het kadastraal laten inmeten van het perceel voor datum overdracht. Verkoper behoudt zich het recht van gunning.

Waar komt de naam Pothstraat vandaan? De naam komt al in 1649 voor op de plattegrond van Blaeu en verwijst naar de Pothbroeders die hier op het einde van de vijftiende eeuw een pesthuis bouwden en later ook hun werkzaamheden voor de armen hier concentreerden. De pot verwijst waarschijnlijk naar een ketel die werd gebruikt bij het uitdelen van voedsel. Het gedeelte voorbij de Oliesteeg heette eerder ook wel Zogstraat (in 1588 vermeld als Soegestraet).

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl