Hier wil je wonen! Gelegen in het gewilde Bergkwartier aan een brede, statige laan met groenstroken staat deze geweldige villa. Hier is werkelijk alles aangepakt wat je maar kan bedenken. Luxe, comfort, schitterende lichtinval en duurzaam zijn zomaar een paar zeer toepasselijke kernwoorden. In 2021 is de woning fors uitgebouwd waardoor er fraaie ruimtes zijn ontstaan. Deze staan met elkaar in verbinding door gebruik te maken van veel glas. Ook is binnen en buiten continue met elkaar verbonden wat zorgt voor een heerlijke lichtinval en een prachtige ‘flow’. Tussen de woonkamer en de keuken bevindt zich de trap naar de verdieping wat de totale ruimte een fraaie allure geeft.

Een heerlijke plek in een omgeving van rust, ruimte en privacy. Het is een unieke locatie door de beperkte afstand tot het centrum, de goede bereikbaarheid via de dichtbij zijnde aansluiting naar de A28, het station en de bosrijke omgeving. Zowel dierenpark Amersfoort als de verschillende natuurgebieden en bossen zijn op loopafstand. Niet in de laatste plaats nabij diverse sportvoorzieningen en scholen.

BEGANE GROND
Entree, fraaie hal met toegang tot de kelder en toiletruimte. Via de glazen deur bereik je de royale woonkamer met betonkachel en doorkijk naar de eetkamer. De strak afgewerkte wanden zijn in een neutrale kleur opgezet wat een mooi contrast geeft met de eiken houten vloer, eiken plafond, de zwarte accenten in het kozijnwerk, keuken en stalen trap naar de verdieping. De keuken is van alle denkbare luxe voorzien met hoogwaardige Siemens inbouwapparatuur. Aansluitend de royale eetkamer waar je met gemak een grote eettafel kan plaatsen. De aangrenzende openslaande deuren naar de veranda versterken het buitengevoel. Er is zelfs nog een sportkamer en niet in de laatste plaats een ruim opgezette werkkamer of 2e woonkamer met daarboven uitbreidingsmogelijkheden tot één of meerdere slaapruimtes. Aan de achterzijde is er toegang tot de wasruimte, garderobe en buitendeur naar de achtertuin met de parkeerplaatsen.

VERDIEPING
Middels de fraaie open trap bereik je de verdieping welke tevens voorzien is van een eiken vloer. De ouderslaapkamer is royaal opgezet met zicht op de houten kap, v.v. inloop kledingruimte en halfopen badkamer met ligbad, grote inloopdouche, toilet en dubbele wastafel. De twee overige slaapkamers bieden tevens de nodige ruimte waarvan één toegang heeft tot de flinke bergzolder en de ander met een ruime vide. Voor de kinderen of logees is er een eigen badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet.

TUIN
De tuin rondom is volledig nieuw aangelegd, mooi open gehouden voor optimale zonbeleving, een groot gazon afgewisseld met mooie oude eiken bomen. Aan de achterzijde is de tuin met de parkeerplaatsen afgesloten middels het elektrische toegangshek. Voor extra berging is is er aan de uiterste zijde van de woning nog een ruimte voor fietsen, tuinkussens en gereedschap.

De presentatie tekst doet tekort aan de beleving in huis, de foto’s zeggen wel veel, maar je moet het echt met eigen ogen ervaren! Kom kijken, we laten het je graag zien.

Aanvaarding: in overleg
Vraagprijs: € 1.500.000,– k.k.

WIE WAS DAAM FOCKEMA?
Daam Fockema (1865-1914) was één der meest populaire figuren uit de geschiedenis van de A.N.W.B; hoofdconsul van de bond 1892-1914. Voorvechter van rijwielsport en toerisme, fietste in de loop van de jaren heel Europa door, van Parijs tot Wenen en Boedapest.