De binnenstad, in wellicht het mooiste deel van de middeleeuwse Krommestraat, heeft van oudsher een bijzondere aantrekkingskracht op leuke mensen. Karakteristieke herenhuizen, kleinere stadwoningen, zelfstandig ondernemers en leuke eigentijdse restaurants wisselen elkaar af en zorgen voor een gezellige en vriendelijke mix. Aan de voorzijde al het leuks van de straat zelf, aan de achterzijde woon je aan de gracht met uitzicht op de Elleboogkerk, al met al een toplocatie met een vleugje “Amsterdams wonen”. De afgelopen jaren is echt álles aan het huis (door de gemeente aangewezen als beeldbepalend pand) gedaan waarbij we het niveau van voorzieningen maar ook op bouwkundig en isolatie niveau maar zelden tegenkomen. We laten je dit compleet, van boven tot beneden gerenoveerde stadhuis graag zien!

De huidige bewoners zijn toe aan een volgende stap. Wat zij achterlaten is een woning die zonder werkzaamheden direct betrokken kan worden. Of het nu gaat om de wanden, de vloeren en de plafonds, het binnen- en buitenschilderwerk, op bouwkundig vlak of de uitvoering en staat van de keuken en het sanitair, alles is even smaakvol en verkeert in een uitmuntende staat van onderhoud. Zo zien we het niet zo vaak. Hier word je blij van.

De afbeeldingen van deze presentatie geven een aardig beeld van wat de woning je zoal te bieden heeft maar lichten je graag het een en ander toe.

De entree van de woning bevindt zich op het straat niveau en bereik je via een mooie brede voordeur. Je stapt dan de voormalige winkelruimte in, die nu als ontvangstruimte is ingericht met handige bergruimte voor ook de stalling van je fiets(en) en handige en eigentijdse design garderobekast, middels een stalen pui kom je in de woonkamer met super veel lichtinval, hoge plafonds, een strak en op maat gemaakt wandmeubel, sfeervolle houtgestookte haard en dubbele openslaande deuren naar de stadtuin aan de gracht. Echt goed gedaan dit. Een intiem terras waar je door het groen heerlijk privé en in alle rust met elkaar kunt zitten en genieten van de middag en avond zon.
Via een doorloop met toilet is de aangebouwde keuken bereikbaar. Deze is in het wit en strak uitgevoerd en waar het zich aan niets ontbreekt, door de open gewerkte kap voelt deze ruimte heerlijk ruim aan. Het is een ruimte op zich waar je tijdens het koken in gesprek blijft met je partner, de kinderen en/of eventuele gasten. Er is ruimte voor een leuk klein zitje waar kinderen tijdens het koken hun huiswerk kunnen maken of je met je partner rond etenstijd samen de dag door kunt nemen. De grote kelder is geheel gerenoveerd en geeft meer dan voldoende ruimte voor de nodige opslag en je (wijn)voorraad.

Verdieping 1: ook deze verdieping kent een opvallend prettige hoogte en is verrassend licht. Vanuit de overloop is de slaapkamer aan de achterzijde -met originele zwart marmeren schouw- bereikbaar, en de twee slaapkamers aan de voorzijde waaronder de master bedroom met walk-in closet en ook een originele schouw. De strakke badkamer met ligbad, een dubbele inloopdouche, wastafelmeubel met dubbele wasbak en apart 2e toilet.

Verdieping 2: je komt binnen op de overloop -met de kap en balken allen nog in het zicht- met prima ruimte voor een werkhoek voor jezelf of voor de kinderen. Ook op deze verdieping zijn er twee flinke slaapkamers aanwezig, een aan de achterzijde met uitzicht over de gracht en de zuidkant van de stad, vanuit de slaapkamer aan de voorzijde kijk je over de daken richting de havik uit. Veel charmanter kan het niet. De 2e badkamer is uitgerust met douche, toilet, wastafel en opstelling voor de wasmachine/droger. De verdieping is geheel bruikbaar omdat de woning is gebouwd met een mansarde kap waardoor je veel meer gebruiksoppervlak hebt.

Er valt nog van alles te vertellen over de woning. Dat doen we graag tijdens een bezichtiging waar we je heel graag voor uitnodigen, we kijken uit naar je komst!
Je vind hier natuurlijk alles op loopafstand, het station, muziek)scholen, musea en culturele wandelroutes. Even een hapje eten bij de Viszaeck, op zaterdag bloemen of vers brood halen op de markt, het kan allemaal. Stel je voor: in nog geen 2 minuten zit je op het terras met een lekker glaasje bij Madonna of kijk je een filmpje in het Lieve Vrouwe Theater. Proef de sfeer van de stad vanuit deze bijzondere stadswoning in één van de leukste straten van onze Amersfoortse binnenstad!

Waar komt de straatnaam vandaan? Krommestraat (“Crommestrate”); De oudste vermelding van deze straatnaam: 1367. Een enigszins gebogen (kromme) straat die ongeveer loodrecht op de Langestraat staat en deze verbindt met de haven (Havik of Vijver); aan het eind stond de Kraan, waarmee de goederen uit de schepen gehesen konden worden.

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de huidige waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Wij hebben het huis op de juiste plek!
Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl