In onze historische binnenstad staat op een prachtig plekje op de hoek van de Muurhuizen 148 en Nieuweweg 2 dit zeer bijzondere rijksmonument, gebouwd rond 1700. Een bijzondere woning met een totaal van bijna 190m2(!) gebruiksoppervlak. In 1939 heeft er een grote renovatie plaatsgevonden waarbij er een woonkeuken en een schuur bij zijn gebouwd. In 2006 is de woning andermaal verbouwd tot een heerlijk gezinshuis! De woonsfeer die hier geboden wordt is werkelijk uniek: prachtige hoge plafonds en raampartijen maken het geheel zeer bijzonder.

Dit deel van de Muurhuizen is centraal gelegen in het historische centrum van Amersfoort, op loopafstand van alle belangrijke voorzieningen zoals het station, winkels, horeca, muziekschool, musea en culturele wandelroutes. Je kijkt uit over de Langegracht, de Elleboogkerk en museum Flehite. Even een hapje eten aan de Krommestraat, op zaterdag bloemen en groente halen op de markt, het kan allemaal. Stel je voor: op nog geen 20 passen vers brood en een heerlijk kopje koffie bij het Brood Atelier en in luttele minuten de gezelligheid van de Hof en het Lieve Vrouweplein.

INDELING
Begane grond: in de ruime entreehal van de ingang aan de Nieuweweg 2 word je verwelkomd met eikenhouten vloerdelen en hoge plafonds. Vanuit de hal is er toegang naar twee woonkamers waarvan één nu in gebruik als lees- en muziekruimte. De andere is ingericht als gezellige woonkamer. Beiden hebben een openhaard met natuurstenen schouw. Vanuit de hal waar zich ook het toilet bevindt kom je in de heerlijke woonkeuken, die weer toegang geeft tot de zonnige stadstuin met schuur. De entree vanaf de Muurhuizen 148 biedt een alternatieve toegang tot deze woonruimtes en hier bevindt zich de trap naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping: overloop, twee slaapkamers, met prachtig uitzicht over de stad en de Lange Jan, badkamer met douche, wastafel en toilet. Riante bergruimte met toegang naar het dakterras.

Een vaste trap brengt je naar de zolderverdieping. Deze ruimte is voorzien van een ruime overloop met vide, twee slaapkamers waarvan de grote slaapkamer voorzien is van een eigen badkamer met wastafel, toilet en hoekbad. Deze ruimte is op dit moment in gebruik als B&B.

Als je op zoek bent naar charmant wonen in een superleuke buurt, aan misschien wel de meest aansprekende straat van Amersfoort, kom vooral kijken, we laten het je graag zien!

Interesse in dit huis? Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl

WAAR KOMT DE NAAM MUURHUIZEN VANDAAN? Omstreeks 1380 werd al begonnen met de bouw van een nieuwe stadsmuur. Van de eerste muur is weinig bewaard gebleven, slechts de sterk gerestaureerde Kamperbinnenpoort resteert. Omstreeks 1450 was de nieuwe ommuring gereed en kon de oude muur worden afgebroken. Ter plaatse werden met hergebruik van het vrijgekomen bouwmateriaal huizen gebouwd, die hun naam aan de verdwenen muur ontleenden. Niettemin is het verloop van de eerste muur nog intact; de Muurhuizen volgen het tracé van de muur en maken gebruik van diens fundering.