TE KOOP ALS BELEGGING EN/OF VOOR EIGEN GEBRUIK
Dit monumentale winkelpand met dubbele bovenwoning & groot dakterras is oorspronkelijk gebouwd in de 18e eeuw en heeft vermoedelijk dienst gedaan als stadsboerderij. Het gehele pand heeft een vloeroppervlakte van ca. 320 m² en een frontbreedte van ca. 700 cm. De bovenwoningen hebben aan de achterzijde een eigen toegang en zijn beiden voorzien van een woonkamer, open keuken, badkamer en op de 2e verdieping een slaapkamer. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Maak vrijblijvend een afspraak voor bezichtiging!

Locatie
De Kamp is een winkelstaat met gevarieerde architectuur en biedt een mix van lokale ondernemers en landelijke filiaalbedrijven zoals o.a SparCity, Bever Zwerfsport en Scapino. Verder zijn er diverse speciaalzaken gevestigd waaronder een lijstenmakerij, schoenmakerij, cadeau-shop, een bloemist, diverse eetgelegenheden, tweedehandswinkel, opticien, wijnwinkel en een galerie. Mede door de directe nabijheid van parkeergarage Beestenmarkt (ca. 150 meter) komt er veel publiek op de Kamp.

De stad Amersfoort heeft momenteel ruim 150.000 inwoners. De verwachting is dat dit aantal in de komende jaren nog zal toenemen. De bevolking is relatief jong en hoog opgeleid. De binnenstad fungeert als koop- en uitgaanscentrum voor een verzorgingsgebied van circa 350.000 inwoners. Verwacht wordt dat dit aantal de komende jaren nog zal toenemen. Daarnaast trekt Amersfoort mede dankzij de prachtige, middeleeuwse binnenstad jaarlijks vele toeristen en dagjesmensen uit het hele land. In 2015 is Amersfoort bovendien als de beste Nederlandse hotelstad Nederland uitgeroepen door Trivago.

Bestemming
Ter plaatse vigeert het bestemmingsplan “Binnenstad”. Blijkens de plankaart geldt ter plaatse de bestemming “Centrum 2”, geschikt voor detailhandel en/of detailhandel met horeca en voor publieksgerichte dienstverlening en wonen. Verdere informatie inzake gebruiksmogelijkheden en voorschriften is te verkrijgen bij de gemeente Amersfoort.

Opleveringsniveau
De winkelruimte en bovenwoningen worden vrij van huur en gebruik opgeleverd

Oppervlakte
Oppervlakte bedrijfsruimte: 134 m²
Oppervlakte wonen g.b.o.: 131 m²
Oppervlakte buitenruimte: 36 m²

Parkeergelegenheid
De Kamp is voor laden en lossen toegankelijk. Er geldt in de buurt vergunning parkeren. Parkeren is tegen betaling eenvoudig mogelijk in de parkeergarage ‘De Beestenmarkt’

Kadastrale gegevens
gemeente Amersfoort, sectie E nummer 5992, groot 2 a 51 ca

Publiekrechtelijke beperking
Rijksmonument

Garantiestelling
Bankgarantie of waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom

Notaris
Ter keuze van de koper

BTW
Uitgangspunt is dat er geen BTW verschuldigd is

Vraagprijs
De vraagprijs voor dit object bedraagt € 695.000,- k.k.

Aanvaarding
Op korte termijn mogelijk

Goedkeuring
Verkoop vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring door verkoper

Interesse in dit object?
Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Een NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen! Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.nl

De zwart/wit foto is gemaakt door Willem den Adel in 1975.

WAAR KOMT DE NAAM KAMP VANDAAN?
Een kamp is een omheind (weide)gebied. Het hier gelegen gebied buiten de eerste stadsmuur droeg deze naam. De aan het begin gelegen Kamperbinnenpoort heette ook wel Viepoort, waaruit kan worden afgeleid dat in de Camp Amersfoorters hun vee weidden. Het betrof hier een gemeenschappelijk weidegebied, dat ooit tot de Amersfoortse meent (gemeenschappelijke gronden) had behoord. Met de uitbreiding van de stad kwam een deel van de Camp binnen de stad te liggen. De weg die hier doorheen voerde, heette in 1388 nog Oude strate, maar komt vanaf 1521 al voor als Kampstraat; die naam bleef in gebruik tot in 1914.

Wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen of wanneer je benieuwd bent naar de actuele waarde, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend verkoopadvies of een kosteloze waardebepaling. Govaert Makelaardij heeft het huis op de juiste plek!